Járvány

2020.03.28. 08:48

Repülővel szállítanak olasz betegeket Németországba

Az észak-olaszországi egészségügyi létesítmények túlterheltsége miatt a német légierő koronavírusos olasz betegeket visz Németországba szombaton.

A légierő repülő intenzív osztályán, amelyet egy Airbus A310 MedEvac típusú repülőgépen rendeztek be, hat súlyos beteg olasz állampolgárt szállítanak Bergamóból Kölnbe.

A repülő szombat reggel indult útnak Kölnből, és még aznap visszatér – számolt be a dpa német hírügynökség. A betegeket civil kórházakban helyezik el Bochumban, Kölnben és Bonnban.

„A legnagyobb szükség idején magától értetődő, hogy barátaink oldalán állunk” – mondta Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter. „Európának össze kell tartania” – tette hozzá.

A repülő fedélzetén egyszerre hat, intenzív ellátásra szoruló beteget tudnak szállítani. Ezen kívül még 38 ágy áll rendelkezésre, és 16 beteg állapotát tudják folyamatos figyelemmel kísérni monitorokon. A repülőgépen a betegeken kívül egy legfeljebb 25 tagú orvosi csapat tartózkodhat. A német légierő a Köln-Wahn repülőtéren állandó készenlétben tart egy MEdEvac-Airbust.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint Németországban 50 871 fertőzött mellett viszonylag alacsony, mindössze 351 a halálesetek száma. Olaszországban eközben 86 498 fertőzöttre 9134 haláleset jut. A német kancellári hivatal bejelentette, hogy április 20-ig biztosan nem enyhítenek a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában