Gázspray-vel fújta le a trolisofőrt

Tegnap 17 óra körüli időben érkezett bejelentés a Rendőrségre, miszerint egy 19 éves berettyóújfalui lány előzetes szóváltást követően gázspray-vel lefújt, egy 40 éves, debreceni trolibuszvezetőt.

Tegnap kora délután a Köztemető 2- es kapujánál, a végállomáson állt meg egy trolibusz, melynek 40 éves vezetője, miután úgy gondolta, hogy minden utas leszállt, bezárta a busz ajtóit és elindult. Ekkor az utastérből kiabálást hallott, hátra nézett, s látta egy utas fent maradt a buszon, emiatt újból megállt.

A sofőr kiszállt a vezetőfülkéből és az utastér felé indult, amikor észrevette, hogy ismeri a fennmaradt fiatal hölgyet, ugyanis tartozik neki több ezer forint készpénzzel. A nő azt mondta először, hogy nem ismeri meg a sofőrt, majd miután részletezte neki a tartozás mibenlétét, azt mondta, hogy már emlékszik, de most nincs pénze, hogy azt a sofőrnek megadja. Ekkor a hölgy kérte, hogy engedje le a troliról, mert ha nem, lefújja gázspray-vel.

A sofőr előre ment és kinyitotta az első ajtót, s amikor a nő elhaladt mellette és le akart szállni, a vezetőfülkében ülő sofőrt, az ajtó melletti résen keresztül lefújta. Ezt követően a hölgy leszállt és bemenekült a köztemető területére. A sofőrt a spray permetje a szemét, arcát, mellkasát, pólóját valamint a vezetőfülkét, s a buszablakot is érte. Az esetet követően a sofőr kihívta a Rendőrséget, s a rendőrök Debrecen, Kemény Zsigmond utcai megállóban, a 24- es buszon megtalálták és elfogták, majd előállították a 19 éves lányt az eset körülményeinek tisztázása végett.

A fiatal lány a cselekményt elismerte, ellene a Debreceni Rendőrkapitányság, Vizsgálati Osztálya, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.