Gázrobbanás egy szegedi társasházban

A gázvezeték felújításával megbízott cég egyik alkalmazottját gyanúsította meg a rendőrség a csütörtöki, Szegeden történt gázrobbanás kapcsán.

A gyanú szerint a férfi egy furatot készített a padlóba, de azt nem ellenőrize, hogy ennek közvetlen közelében milyen közművezetékek futnak, és fúrás közben megsértette a gázvezetéket.

A robbanás olyan erejű volt, hogy kidöntötte a szomszéddal közös oldalfalat

A detonáció csütörtök délelőtt, a szegedi Boldogasszony súgárúton történt. Az egyik lakásban robbant fel a fürdőszobai vízmelegítő. A lakásban senki sem volt otthon, azonban a robbanás olyan erejű volt, hogy kidöntötte a szomszéddal közös oldalfalat, könnyű sérüléseket okozva az ott lakónak. Az már csütörtökön kiderült, hogy azért szivárgott a gáz, mert az épület pincéjében megsérült egy gázvezeték, méghozzá munkavégzés közben. A rendőrség nyomozást is indított, akkor még ismeretlen tettes ellen.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint az ügynek már van gyanúsítottja, egy 60 éves férfi. Ő annak a cégnek az alkalmazottja, amelyet a gázvezeték felújításával bíztak meg. Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, a férfi egy furatot készített a padlóba, de azt nem ellenőrize, hogy milyen közművezetékek futnak ennek közvetlen közelében. Fúrás közben pedig megsértette a ház földgázellátását biztosító gázcsövet. A kiszivárgott gáz bejutott az egyik földszinti lakásba, ahol a bojler őrlángja a felgyülemlett gázt berobbantotta. A rendőrség az alkalmazottatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki.

– Független Hírügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából