Gázolt a vonat, lottózót raboltak

Akt.:
Gázolt a vonat, lottózót raboltak
Hajdú-Bihar – Mozgalmas hétvégéjük volt a megyénkben dolgozó rendőröknek és tűzoltóknak.

Elgázolt egy kerékpárost a Budapestről Záhonyba közlekedő vonat Debrecenben, a Faraktár utca közelében szombaton. A kerékpáros életét vesztette. A vonaton körülbelül százan utaztak.

Kirabolták a debreceni Borbíró téri lottózót szombat délután. Az arcát maszkkal eltakaró férfi, késsel a kezében érkezett, majd az eladót a bejárati ajtó bezárására kényszerítette. Ezután a kasszában található készpénzt, valamint a pulton lévő sorsjegyeket magához vette, majd kétszer ötvenezer forint értékben sportfogadási szelvényeket adott fel. A nyomozók hat órával a rablás után elfogták a 40 éves helyi férfit, aki beismerő vallomást tett. A gyanúsított lakásán a nyomozók megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, valamint a rabláskor viselt ruhákat. A férfi táskájából hiánytalanul előkerült az eltulajdonított készpénz és a sorsjegyek.

Háromszáz négyzetméter alapterületű műhely berendezési tárgyai kaptak lángra Nagyhegyesen, a Kiserdő utcában vasárnap. A tűzhöz Balmazújvárosból, Debrecenből és Hajdúszoboszlóról összesen tizennyolc hivatásos tűzoltó vonult ki, akik az oltás közben egy oxigén és egy szén-dioxid palackot hoztak ki az épületből. Személyi sérülés nem történt, a lángokat elfojtották.

Lovaskocsival ütközött egy személyautó a Debrecenből kivezető Diószegi úton szombat este. A balesetben a lovaskocsin ülő ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Árokba hajtott egy autó a 42-es főúton, Bedő közelében vasárnap délután. A baleset során személyi sérülés nem történt.

HBN
hirdetés