Az a cél, hogy Debrecen gazdasági központtá váljon 2020-ra

Akt.:
Az a cél, hogy Debrecen gazdasági központtá váljon 2020-ra
© Fotó: Matey István
Debrecen – Elfogadták a város 2020-ig szóló véglegesített fejlesztési terveit a közgyűlésen.

– A megvalósításra rendelkezésre álló 43 milliárd forint óriási lehetőség Debrecen számára – jelentette ki dr. Papp László polgármester. Elmondta: a korábbi verzióhoz képest az egyik legfontosabb változás, hogy a repülőtéri és az attól délre húzódó ipari zóna kialakítására 2,8 milliárd forint helyett, 3,3 milliárdot költenének. Ezen kívül két új nagyobb út is épülne. Az egyik Józsát Pallaggal közvetlenül kötné össze, míg a másik a Balmazújvárosi útból nyílna a bevásárlóközpontoknál észak felé és elsősorban az egyetemi agrár-ipari park megközelítésén javítana. A polgármester szerint mindkét utca jelentősen csökkentené a Böszörményi út és a belváros átmenő forgalmát. A Vár utcai Zenede régóta húzódó felújítása is megvalósulhat a terv alapján, melyre 480 millió forintot irányoztak elő.

Dr. Papp László arról is beszélt, hogy nagyon erősen támogatják majd a munkahelyteremtést. A cél, a nyugat-magyarországi jelenlegi 3 százalékos munkanélküliségi ráta elérése.

Balázs Ákos (Fidesz-KDNP) frakcióvezető hozzátette: a terv megvalósulása esetén Debrecen 2020-ra a régió gazdaságának központjává válhat.

HBN


Megrendült a bizalom
Debrecen – Egyre feszültebb a helyzet a városvezetés és a DVSC többségi tulajdonosa között.