Gázömlés Debrecenben: közveszélyokozás miatt nyomoznak

Gázömlés Debrecenben
Gázömlés Debrecenben
Közveszélyokozás miatt eljárást indított a rendőrség Debrecenben, ahol egy lakás udvarán lévő gázcsonkból ömlött és gyulladt meg a gáz csütörtök hajnalban a Türr István utcában. A helyszínre érkező tűzoltóknak köszönhetően sem az udvaron álló házban, sem a szomszédos ingatlanokban nem keletkezett kár. A gázszolgáltató reggelre ki is javította a hibát. Hogy mi okozta a gázömlést, azt szakértők vizsgálják.

Kora reggel érkezett a bejelentés, hogy a Türr István utcán egy magánlakás udvarán lévő gázcsonkból ismeretlen okból kiömlő gáz meggyulladt, és 3-3,5 méteres magasan lángol.
A tűz nyomán egy műanyag kuka, egy homoktároló, valamint egy gyümölcsfa kapott lángra. A kiérkező tűzoltók a környezetet hűtötték, így sem az udvaron álló ingatlanban, sem a környező lakóházakban nem keletkezett kár – közölte a Független Hírügynökséggel Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Közveszélyokozás miatt büntetőeljárást indítottak

 

A gázcsonk sérülésének oka ismeretlen. Egyelőre nem tudni, a gázömlést az okozta-e, hogy egy alkatrész elfáradt, vagy szándékos rongálás történt. Ennek tisztázására a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszélyokozás miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen, és szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – tette hozzá a szóvivő.

Címkék: , , ,