Gasztronómiai mulatság Szentiván éjjelén

Főzőversennyel egybekötött Szentiván napot tartottak Esztárban
Főzőversennyel egybekötött Szentiván napot tartottak Esztárban - © Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Esztár – A chilis babtól a kakasherepörköltig sokféle étel szerepelt a főzőversenyen.

Zenével, tánccal egybekötött mulatságon szórakoztak az esztáriak a hétvégén. Szentivánéji mulatságot rendezett Esztárban az Ízek háza udvarán az Esztár Fejlődésért Alapítvány június 27-én.

Az este 6 órakor kezdődött összejövetelen a mazsorettesek, zumba-táncosok, néptáncosok léptek fel, míg az udvar hátuljában a bográcsokban rotyogtak a versenyre szánt étkek. A főzés közben Pallás Jenő zenével szórakoztatta a csapatokat és hozzátartozóikat.

A zsűri döntése alapján a hét csapat közül első helyen ifj. Kárándi Sándor és csapata kakashere- és pacalpörköltje bizonyított, jutalmuk egy étkészlet volt. Második az esztári savanyítósokból álló Paradicsomfánk csapata lett, ők chilis babot főztek. A harmadik helyezést Tóth Gréta és Tóth Károly foglalták el: ők májpörköltet főztek. A második és harmadik helyezettek ajándékcsomagot kaptak, ezen kívül minden csapat oklevelet vihetett haza. A finomságok elfogyasztása után hajnalig tartó mulatság vette kezdetét.

HBN-NKM








hirdetés