Gasztronómiai hetek

Gasztronómiai hetek
A kulináris élvezeteket felsorakoztató programok kezdődnek a DMK Józsai közösségi házában.

Február 4-én (csütörtökön) 17 órátóla Debreceni Művelődési Központ és a Józsai Nők Klubja szervezésében, ahol heti rendszerességgel a különböző kontinensek, népek ételkultúráját ismerhetik meg az érdeklődők. Ingyenes ételkóstolás keretében – ez alkalommal – az indiai ételeket, teákat mutatják be.


Tévhit az, hogy a gasztronómia kifejezés csupán a főzés tudományával kapcsolatos. Hiszen ez csak egy kis része e tudományág vizsgálati körének: nem mindig állítható, hogy egy szakács egyben ínyenc is. A gasztronómia a kultúra számos összetevőjét tanulmányozza, az ételből kiindulva. Így csatlakozik egymáshoz a képzőművészet, a társadalomtudomány, a természettudomány és még a műszaki tudományok is az emberi lény étkezési rendszere körül.

wikipedia.hu








hirdetés