Garamvölgyi 13-at vágott a portugáloknak

Garamvölgyi 13-at vágott a portugáloknak
Kosárlabda – Az Európa-bajnokságig már csak 9 nap van hátra, s ennek megfelelően meccsdömpinggel készül a magyar U18-as fiú válogatott, amelyet Zsoldos András és Ferenczi Tamás trénerek irányítanak.

Legutóbb Szolnokon (vasárnap és hétfőn) Portugália (szintén Eb-résztvevő csak másik csoportban lesz, mint a magyar gárda) ellen vívott két szoros, győztes mérkőzést Magyarország. Az elsőn pihenőt kapott Garamvölgyi Ákos, a Factum Sport Debrecen játékosa, a másodikon viszont magas poszton szerepeltették őt, s 13 ponttal terhelte meg ellenfelünk gyűrűjét, amivel a mieink legeredményesebbje volt a pontszegény találkozón.

 

Felkészülési meccsek

2012. július 29. Szolnok 

Magyarország U18 – Portugália U18

68–64 (16-10, 22-19, 17-22, 13-13)

Magyarország U18: Perl 20, Váradi Be. 10/6, Velkey 5, Bognár K. 8, Molnár M. 6 Csere: Jakab P. 2, Tóth B. 4, Simon K. 4, Borbély 4, Kovács B. 5/3.

 

2012. július 30. Szolnok

Magyarország U18 – Portugália U18

60-52 (22-6, 12-11, 15-17, 11-18)

Magyarország U18: Perl Z. 10, Váradi B. 5/3, Velkey J. 7, Garamvölgyi Á. 13, Bognár K. 9 Csere: Simon K. 5/3, Kovács B. 6, Molnár M. 4, Jakab P. 1, Borbély M., Szalay Á. ,Papp P. , Tóth B.

 

Garamvölgyi Ákos: – Egyre jobban érzem magam itt a válogatottnál! A portugálok ellen az első meccsen én voltam a pihenős, így nem léptem pályára. A második mérkőzésen viszont egészen jól ment a játék, dobtam 13 pontot. A portugálok velem azonos poszton lévő emberei közel hasonló magasságúak voltak, s nagyon jó volt ellenük küzdeni. Az ellenfelünk minden tagja nagyon pörgött és jól dobott, hasznos volt ellenük edződnünk.

Zsoldos András értékeli a két derbit: – Vasárnap fáradtan mozgott a társaság, a portugálok pedig jól dobtak. Hétfőn délelőtt, a második meccsen frissebbek voltunk, de a végére leengedtünk. Ez a két felkészülési mérkőzés rámutatott még meglévő hibáinkra, de nagyon szép dolgok is előkerültek. Összességében jobbak voltunk Portugáliánál, egy velünk nagyjából azonos tudású csapatnál. Ők kellemetlen kosárlabdát játszanak és sokkal szervezettebbek, mint például a románok voltak, ha hibáztunk, rögtön megtorolták, s messziről kiválóan dobtak. Gyakorolni nagyon jó volt ellenük. Még hat edzésünk lesz, most egy kis pihenőt kapnak a srácok. Szombaton (augusztus 4. – a szerk.) Ausztriába megyünk, egy utolsó edzőmérkőzésre. A problémánk azonban továbbra is fennáll, hiszen magas posztokon nem állunk túl jól. A hármas-négyes Bakk Krisztián biztosan nem lesz ott velünk Boszniában, és Somogyi Gábor szereplésére is kevés az esély – bár benne még bizakodom, hogy talán felépül –, ráadásul Varga Marci is kérdéses. Alapesetben ők ott lennének a keretben, sőt, akár kezdők is lehetnének. Viszont ez van, így kell megoldanunk a feladatainkat, ahogy majd el tudunk utazni. Augusztus 8-án Bécsen keresztül repülünk Boszniába.

A keretszűkítés még mindig nem végleges, sérültek miatt kivár a szövetségi tréner, Zsoldos András, így nem tudjuk, Galamb utazik-e Boszniába, csak bízunk benne, hiszen magas poszton éppen nehéz helyzetben van válogatottunk, s egyébként is hasznosan teljesített eddig a Factum kosarasa.

HBN-KSZ | Fotó (Factum archiv): Tóth Bence