Tisztelve a hagyományt

2019.11.04. 21:09

Egy este, ami sokáig emlékezetes marad: ünnepeltek a Loki legendái

Az 1969-es és a tíz évvel későbbi DVSC tagjait köszöntötték szombaton a Nagyerdei Stadion VIP-termében.

Fotó: Kiss Annamarie

Különleges este volt a szombati a debreceni futballbarátok számára, és nem azért, mert a Loki legyőzte az NB I. 11. fordulójában a Paks együttesét. A szurkolók ezúttal nem csupán a mostani labdarúgóknak tapsolhattak.

Ugyanis a találkozó előtt a stadion VIP-részlegében legendákat láttak vendégül: az 1969-ben a másodosztályba feljutó, és az 1979-ben az első vonalbeli tagságot kivívó gárda tagjait.

 

Az olyan egykor rajongott nagyságokat, mint Lipők, Menyhárt vagy Kiss János ünnepi beszédekkel köszöntötték, többek között Papp László polgármester, Bács Zoltán kancellár, Szima Gábor DVSC-elnök, Sándor Mihály sporttörténész, vagy Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadion kommunikációs igazgatója.

Találkozás a drukkerekkel

A megszólalók felelevenítették az első, Lokihoz fűződő emléküket, a debreceni labdarúgás saját életükben betöltött szerepét, és a régi nagyok egy-egy mozdulatát.

Elérzékenyült arccal csevegtek a nagy csatákat megélt kedvencek, alkalom nyílt a maiak meccsének megtekintésére, és egy ital mellett elmerengeni a múlton.

A résztvevők ajándékot is kaptak: az ő korszakukat felidéző könyvcsomagot a szervezőktől és egy érmet vehettek át a DVSC nevében a középpályástól, Varga Kevintől és Róka Géza cégvezetőtől.

A Loki–Paks előtt a korábbi játékosok levonultak a gyepre, ahol megtapsolta őket a publikum, a lefújás után pedig a stadion sörözőjében mindenki személyesen is találkozhatott a kiválóságokkal. Megjelent Herczeg András vezetőedző is, az óriáskivetítőn pedig levetítették azt a kis videóösszeállítást, melyet a lelkes szurkolóként is ismert Bács Zoltán egyetemi kancellár készített.

– Szinte születésemtől fogva az életem része a DVSC – mondta a kancellár. – Amikor felmerült a gondolata annak, szervezzünk egy ünnepséget a hatvankilences bajnokcsapatnak, akkor adódott az ötlet, hogy akkor egyúttal a '79-es gárda tagjait is hívjuk meg. Arra gondoltam, hogy legyen ennek egy zenei aláfestéssel kísért képi megjelenítése is. Mivel nehezebb elmondani valakinek, mire gondoltam, mint megvalósítani, ezért készítettem el én ezt a kisfilmet a rendelkezésre álló fotókból, és az interneten fellelhető dokumentumokból. Úgy igyekeztem elkészíteni, hogy ne csak egy emlékezés legyen az egykori csapatokra, hanem a korszakra is, a város akkori arculatát mutató fotókkal. Lehetett volna profibb is a kivitelezés, de ennyire volt tehetségem. Az érintettek közül sokan kifejezték köszönetüket azért, hogy megszerveztük a rendezvényt, és elkészült az említett összeállítás. Úgy véljük, a folyamatos hagyományápolásra szükség van egy olyan klubnál, mint a 117 éves DVSC, így megérdemli minden korosztály a megemlékezést. Nem véletlenül jelentetjük meg a kiadványokat – elsősorban Sándor Misi munkájának köszönhetően –, amelyekkel a Lokinak, sőt az egész magyar futballnak is emléket állítunk – mondta Bács Zoltán.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában