Gaál István a Tudományegyetemi Karok élén

Gaál István a Tudományegyetemi Karok élén
A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok (TEK) tanácsa zárt, szavazólapon történt szavazáson prof. dr. Gaál Istvánt, a jelenlegi oktatási és tanárképzési elnökhelyettest választotta meg a 8 karból álló TEK elnökévé június 17-én.

Dr. Fábián István professzor – a TEK jelenlegi elnökerektorrá választását követően 2010. július 1-jei hatállyal lemondott a TEK elnöki pozícióról, ezért a DE TEK pályázatot írt ki a következő három év vezetői tisztségének betöltésére.

 Az elnöki pályázatok beadási határideje május 18. volt, és három jelölt, prof. dr. Gaál István, a Természettudományi és Technológiai Kar egyetemi tanára, prof. dr. Hunyadi László, a Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanára és prof. dr. Szabó Béla, az Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanára nyújtotta be pályázatát – ismertette a TEK elnöki hivatalának csütörtöki közleménye.

Június 17-én a Tudományegyetemi Karok Tanácsa zárt ülésen szavazott az elnök személyéről, melynek eredményeképpen a 38 tagú testület 20 támogató szavazat mellett 2010. július 1-jétől dr. Gaál Istvánt választotta elnökké. A Tudományegyetemi Karok új elnökének megbízatása 2013. június 30-ig szól.

Címkék: , , ,