G7-csúcs – Kanada és a többi G7-es ország 2,9 milliárd dollárt ajánlott fel a nők oktatására válság sújtotta országokban

Ottawa – Kanada és a világ hét legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-es csoport többi tagja a Világbankkal együtt 2,9 milliárd dollárt (majdnem 800 milliárd forintot) ajánlott fel a világ válság sújtotta országaiban a nők oktatására – jelentette be szombaton a kanadai kormány.

Ottawa közölte: a felajánlott összeg a legnagyobb oktatási befektetés a válságok és konfliktusok sújtotta országokban élő nők számára. A pénz az oktatási és tanulmányi lehetőségekhez történő egyenlő hozzáférést hivatott szolgálni szerte a világon.

A felajánlott tőke több mint 8 millió gyermeknek és tizenévesnek biztosítana lehetőségeket.

A legtöbb pénzt Nagy-Britannia (250 millió dollárt), Kanada (310 millió dollárt) és a Világbank (2 milliárd dollárt) ajánlotta fel. Kanada az összeget 3 éven át folyósítja, a Világbank pedig 5 éven át.

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) adatai szerint mintegy 75 millió gyermek – többségükben lány – nem részesül oktatásban a világ 35 konfliktus sújtotta országában.

– MTI –

Címkék: , , , ,