GÖRÖG VÁLSÁG: Görögország a túlélésért harcol- közölte a kormányfő

A túlélésért harcol Görögország, és ez most a legfontosabb – közölte a görög kormányfő pénteken a parlamentben. Papandreu kijelentette “azok az intézkedések, amelyeket meg kell hoznunk, elengedhetetlenek az ország megvédése, a túlélés, a jövő érdekében”

A kormányfő parlamenti beszéde is tartott a görög kormány küldöttsége valamint az Európai Unió, az IMF és az Európai Központ Bank képviselői közötti tárgyalásokat arról az egyezségről, amely az elkövetkező három évben 120 milliárd eurós pénzügyi segélyt biztosítana a görög államnak, cserében a megszorító intézkedésekért, illetve a közkiadások drasztikus lefaragásáért. A tárgyalások idején is több összecsapás volt Athénban a megszorító intézkedések elleni tüntetők és a rendőrök között. Csütörtökön este a parlament épületénél, pénteken a külügyminisztériumnál.

“Amit magunkra vállalunk, az felelős tett és hazafias cselekedet, és nem számít, hogy mi a politikai ára “- mondta Papandreu a parlamentben a társadalmi nyugtalanság kapcsán. A kormányfő korábban azt mondta, május 19-ig megállapodásra kell jutni a segélycsomag részleteiről, különben fizetésképtelen lesz az állam. Görög kormányforrások pénteken azt mondták az AFP-nak, hogy az egyezséget vasárnap jelentik be, miután az Európai Unió pénzügyminiszterei Brüsszelben jóváhagyták azt.

– Független Hírügynökség –