Ég a zsebes keze alatt a „munka”

Az év végi ünnepekhez kapcsolódó fokozott rendőri jelenlét kapcsán folyamatosan hírt adtunk a miskolci rendőrök szélmalom harcáról a zsebesekkel.

A miskolci nyomozók azóta is folyamatosan a frekventált helyeken (belváros, Búza téri piac, bevásárlóközpontok) tartózkodtak aminek újból meg lett az eredménye.  Néhány nappal ezelőtt délután három órakor portyáztak a Búza tér környékén amikor felfigyeltek két nőre, akik rendszeresen az aluljáró környékén tartózkodnak és zsebelnek.

Figyelték a két nőt, közben telefonon értesítették a kapitányságon lévő kollégákat, akik a térfigyelőn is követték mozgásukat. Többször lementek az aluljáróba, szemmel láthatóan olyan valakit keresve, majd követve, akinél hátizsák, vagy hátára vetett táska  volt.

Egy ilyen alkalommal a figyelő páros azt észlelte, hogy a két nő szorosan egy kisgyermekkel közlekedő pár mögött jön fel az aluljáróból és egyikük a nő táskájában kotorászik.

A nyomozók azonnal odasiettek és tetten érték, majd elfogták őket. Kihallgatásukkor beismerték a lopás kísérletet, s több más hasonló  bűncselekmény elkövetését. Szabadlábon hagyásuk mellett  folyik ellenük tovább az eljárás.