Helyi közélet

2013.07.12. 17:31

Értékteremtő Berekböszörményiek

Berekböszörmény - Egy időszak lezárásához gyülekeztek Berekböszörményben azok, akik a jól szervezett Start közmunkaprogramnak részesei voltak a településen.

Berekböszörmény - Egy időszak lezárásához gyülekeztek Berekböszörményben azok, akik a jól szervezett Start közmunkaprogramnak részesei voltak a településen.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő ezt az alkalmat ragadta meg, hogy átadja a település képviselőtestületének azt a BIZONYSÁGLEVELET, melyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá. Ezt az olyan települések kapták, amelyek ez év elején kikerültek az adóság csapdából. Ezt a megtisztelő címet igazoló díszes levelet Nagy Ernő polgármester vette át.

Ezután került sor a helyi drótháló készítő üzem elkészített termékeinek kiosztására a családok részére.

Nagy Ernő polgármester elmondta, hogy az 1927 fős településen ebben az évben 198 főnek tudtak munkát adni a Start munkaprogram keretében.

Mező Barna a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője elmondta, hogy céljuk a lakosok helyben tartása, munkahely biztosítása a számukra.

A drótháló üzemben, melynek kész termékeit most osztották ki, 16 fő dolgozik. Azok a családok kaptak a már kész kerítések anyagából, akik a zártkertek bekerítését és a kis haszonállatok tartásához szükséges udvarok bekerítését vállalták. A dróthálókészítés továbbra is folytatódni fog, melynek kész termékeit a közmunkások és a rászoruló lakosság fogja megkapni.

A településre érkező vendégek meglátogatták a most készülő vágópontot, mely a munkálatok befejezése után a település lakóinak biztosít korszerű körülményeket az állatok levágásához.

A településen az intézmények étkeztetéséhez 30 db sertést hizlalnak, de a zöldséges kertben is komoly értékteremtő munka folyik. Szakemberek irányításával minden olyan növény termesztése a cél, melyet a közétkeztetésben hasznosítani tudnak. Amennyiben pedig több terem, azt értékesíteni fogják számolt be a jelenlévőknek a település polgármestere és jegyzője.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában