Futsalrangadó, második felvonás: motivációban nem lesz hiány

Az ETO ellen szállnak harcba hétfőn
Az ETO ellen szállnak harcba hétfőn - © Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu – Egyik legfőbb riválisához, a Rába ETO-hoz látogat a Mezei-Vill hétfőn este a futsalbajnokságban.

Rövid időn belül újra megmérkőzik az MVFC-Berettyóújfalu és a Rába ETO, az egyletek a férfi futsal NB I. 16. fordulójában, hétfőn 18 órától Győrben, a Magvassy Sportcsarnokban feszülnek egymásnak.

Van motiváció

Bő három hete, a Magyar Kupa elődöntőjében is összecsaptak a gárdák, akkor 7–5-re nyert a Rába-parti csapat, mely kupacímét is megvédte, miután a fináléban 9–2-re felülmúlta a Dunaferrt. Tehát biztosan nem lesznek híján a motivációnak Turzó József tanítványai, akik visszavághatnak a kupafiaskóért. Sőt, az őszi bajnokiért is, hiszen október 30-án 1–0-ra győzött a Győr a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Extra erőket mozgósíthat ráadásul a játékosokban, hogy a meccset az M4 Sport élőben adja.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt az ETO 40 ponttal vezeti a tabellát, az Újfalu 32 egységgel a harmadik. A válogatott Európa-bajnoki szereplése, majd az MK Final Four miatt beiktatott bajnoki szünet után február 26-án az MVFC 8–4-re gyűrte le a Rubeolát, míg a győriek 6–5-re verték a Dunaújvárost.

A két együttes legutóbbi találkozóját követően nagy változás történt az ETO-nál: befejezte aktív játékos pályafutását a csapatkapitány, Lódi Tamás, aki épp a nagy ellenlábas, második helyen tanyázó Haladás edzőjeként folytatja.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek