Futsal vb-selejtező – Vereségével csoportmásodik a magyar válogatott

Budapest/Győr – A magyar futsalválogatott 5-3-ra kikapott az ukrán csapattól a győri világbajnoki selejtezőtorna vasárnapi játéknapján, így második helyen zárta csoportját.

A remek játékot hozó mérkőzésen – amelynek eredményétől függetlenül a magyar együttes már továbbjutott a rájátszásba – hamar hátrányba került a házigazda, ám Dróth Zoltán büntetőjével gyorsan egyenlített. Nem sokkal később emberelőnyhöz jutott a magyar válogatott, ám nem tudta kihasználni a két perces “fórt”. A kiegyenlített játékot hozó első félidő hajrájában újra villantak az ukránok, így 2-1-es vendégelőnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő elején egy szerencsés találattal növelte előnyét az ukrán együttes. A magyar csapat nem adta fel, nagy nyomást helyezett ellenfelére, ez Hosszú Ádám lövését követően góllá is érett. Ezt követően is nagy erőkkel támadtak a hazaiak, de hat perccel a vége előtt egy szerencsétlen kapusmozdulat újra kétgólos ukrán előnyt eredményezett. Horváth Norbert találatával ismét egyre csökkent a különbség, ám egy kényszerű szabálytalanság ukrán büntetőt eredményezett, amely végleg eldöntötte a találkozó és a csoportelsőség kérdését.

A másik vasárnapi találkozón a belga együttes 4-0-ra verte az angol csapatot.

Eredmények, vb-selejtező (Győr), 3. forduló:

Magyarország-Ukrajna 3-5 (1-2)

  • gólszerzők: Dróth (5., büntetőből), Hosszú (30.), Horváth (37.) illetve Gricina (3.), Ovszjannyikov (19., 35.), Zsurba (22.), Valenko (38., büntetőből)
  • kiállítva: Rábl (38.), illetve Gricina (6.)

A csoport másik vasárnapi mérkőzésén:

Belgium-Anglia 4-0 (0-0)

A végeredmény: 1. Ukrajna 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Belgium 3, 4. Anglia 0

A négyesből az első két helyezett került a rájátszásba, ahonnan a hét oda-visszavágós párharc győztesei jutnak ki a 2016 szeptember-októberi, kolumbiai vb-re.

Pénteken játszották:

  • Magyarország-Anglia 5-4 (2-0)
  • Ukrajna-Belgium 6-2 (4-2)

Csütörtökön játszották:

  • Magyarország-Belgium 5-2 (2-1)
  • Ukrajna-Anglia 7-0 (4-0)

– MTI –