Futsal Eb-selejtező – Kikapott, pótselejtezős a magyar csapat

Budapest/Baku – A magyar futsalválogatott 6-1-re kikapott a házigazda azeri együttestől, így a második, pótselejtezőt érő helyen zárta a bakui Európa-bajnoki selejtezőtornát.

Mivel az albánok kedden 6-6-ot játszottak a bosnyák csapattal, már a magyarok meccse előtt biztos volt, hogy Sito Rivera szövetségi kapitány együttese legrosszabb esetben is a második helyen zár.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a csoportelsőséghez győznie kellett volna a válogatottnak, mely vezetést is szerzett, ám az esélyesebb hazaiak még az első játékrészben fordítottak, a második félidőben pedig fölényessé tették sikerüket. Ezzel százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a csoportot.

A magyarok szombaton 4-3-ra legyőzték az albánokat, majd vasárnap 2-2-re végeztek a bosnyákokkal.

A hét selejtezőtornáról a csoportelsők jutnak ki a szlovéniai Eb-re, a másodikak – köztük a magyar együttes – a legjobb harmadikkal kiegészülve pótselejtezőt játszanak ősszel. Ennek sorsolását júliusban tartják.

Eb-selejtező, 3. forduló:

Azerbajdzsán-Magyarország 6-1 (2-1)

a magyar gól szerzője: Huseynli (öngól)

további eredmény:

Albánia-Bosznia és Hercegovina 6-6

korábbi eredmények:

az 1. fordulóban:

Magyarország-Albánia 4-3
Azerbajdzsán – Bosznia és Hercegovina 5-4

a 2. fordulóban:

Magyarország – Bosznia és Hercegovina 2-2 (0-0)
Azerbajdzsán-Albánia 5-0 (1-0)

A végeredmény: 1. (és az Eb-re jutott) Azerbajdzsán 9 pont, 2. (és pótselejtezőt játszhat) Magyarország 4, 3. Bosznia-Hercegovina 2, 4. Albánia 1

– MTI –