Futsal Eb – Nyolc közé szeretne jutni a magyar csapat

Akt.:
Kecskemét, 2016. január 28. Rábl János (b) és Szeghy Szabolcs (b2) a belgrádi Európa-bajnokságra készülő futsalválogatott edzésén a kecskeméti GAMF Sportcsarnokban 2016. január 28-án
Kecskemét, 2016. január 28. Rábl János (b) és Szeghy Szabolcs (b2) a belgrádi Európa-bajnokságra készülő futsalválogatott edzésén a kecskeméti GAMF Sportcsarnokban 2016. január 28-án - © MTI Fotó: Ujvári Sándor
Kecskemét – A spanyolok ellen a tisztes helytállás a célja, az ukránok legyőzésével viszont a legjobb nyolc közé szeretne kerülni a magyar futsal-válogatott a jövő kedden kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány csütörtökön az együttes sajtónyilvános edzését megelőzően beszélt terveiről, s elmondta: reméli, hogy csapatának sikerül visszavágnia Ukrajnának a decemberi világbajnoki selejtezőben elszenvedett vereségért. “Felkészültebbek és tapasztaltabbak vagyunk, sőt két alapemberrel kiegészülve várjuk a mérkőzést” – tette hozzá a spanyol tréner.

Trencsényi János, a Berettyóújfalu játékosa elmondta, több alkalommal játszott már továbbjutást eldöntő mérkőzést az ukrán válogatott ellen, de ezeken nem sikerült győznie. Megjegyezte, esélyesebb, de nem verhetetlen az ukrán csapat.

A magyarok jövő kedden a világranglista-vezető spanyolok ellen játsszák első csoportmérkőzésüket – itt a játékosoknak a tisztes helytállás a céljuk. “A jól sikerült felkészülés után abban bízunk, hogy az európai ranglista 5. a világranglista 8. helyén álló ukránok ellen győzni tudunk, ami a továbbjutásunkat jelentené” – fűzte hozzá a játékos.

Az Európa-bajnokságon 12 csapat négy darab hármas csoportban szerepel, az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé.

– MTI –