Futsal Eb – Libanon ellen játszik felkészülési meccseket a magyar csapat

Budapest – A februári Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott Libanon csapata ellen játszik két felkészülési mérkőzést január végén.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja csütörtökön azt írta, hogy a két találkozót január 22-én és 23-án vívja majd egymással a két gárda Dunaújvárosban, mindkét napon 21 órától.

“A libanoniaknak is spanyol kapitányuk van, egy tapasztalt szakember, Paco Araujo személyében” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Sito Rivera magyar szövetségi kapitány. – “Ellenfelünk az Ázsia Kupára készül, és a kolumbiai vb-selejtezőkben is versenyben van. A bajnokságuk erőssége hasonló a magyarhoz, remélhetőleg szoros, jó mérkőzéseket játszunk majd. A két találkozó célja az Eb-mérkőzésekre tervezett taktikai elemek gyakorlása.”

A február 2-án kezdődő kontinenstornára január 21-én kezdi meg a közvetlen felkészülést a nemzeti együttes, előbb Dunaújvárosban, majd a második Libanon elleni mérkőzést követően Kecskeméten dolgozik a csapat, s onnan utazik majd Belgrádba, az Eb helyszínére.

Az Európa-bajnokság csoportkörében február 2-án Spanyolország, két nappal később pedig Ukrajna legjobbjai ellen lép pályára a magyar válogatott.

– MTI –Sporthírek