Futsal Eb – Helyt állt, de kikapott a spanyoloktól a magyar csapat

Belgrád – A magyar futsal-válogatott 5-2-es vereséget szenvedett a világranglista-vezető spanyol csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek keddi nyitófordulójában.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány együttese csütörtökön az ukránokkal találkozik.

Eredmény, 1. forduló:

B csoport:

Spanyolország-Magyarország 5-2 (3-0)

Belgrád, Kombank Aréna, v.: Tomic (horvát), Sorescu (román)
gólszerzők: Németh (8., öngól), Bebe (15.), Miguelin (20., 29.), Andresito (36.), illetve Dróth (24., 38.).

Spanyolország:

Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Ráb, cserék: Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú

Magyarország:

Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos, cserék: Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelin

Jól kezdett a magyar csapat, biztosan tartotta a labdát a világranglista-vezetővel szemben is. A félidő közepén aztán a spanyolok egy szerencsés öngóllal megszerezték vezetést. Innentől kezdve az ibériaiak átvették az irányítást, de a magyar csapat bírta a nyomást. A vb-ezüstérmes öt perccel a félidő vége előtt növelte előnyét, majd közvetlenül a szünetet megelőzően Miguelin Tóth Gyula kapus hibáját kihasználva 3-0-ra módosította az eredményt.

Nem sokkal a fordulást követően megszületett az Eb első magyar gólja: a végig kitűnően futballozó Dróth Zoltán talált be szabadrúgásból. A spanyolok ettől azonban nem törtek meg, és visszaállították a különbséget. Ugyan a hajrában a spanyolok már 5-1-re vezettek, a magyarok vészkapussal támadtak, Dróth második találatával pedig szépítettek,

Az Eb-n négy három csapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.

korábban:

A csoport:

Szerbia-Szlovénia 5-1 (1-1)

– MTI –Sporthírek


hirdetés