Futsal: az Újfalu egyre nehezebb helyzetben, a DEAC a hatodik lett

Tihanyi jól védett, de ez sem volt elég
Tihanyi jól védett, de ez sem volt elég - © Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu, Debrecen – Második meccsüket is elveszítették Trenyóék a Győrrel szemben.

Kiélezett találkozón, büntetőpárbajban győzött a Rába ETO futsalcsapata a bajnoki döntő második, győri meccsén hétfőn este az MVFC-Berettyóújfalu ellen.

A vendégek szereztek vezetést az első félidő derekán, és bár az ETO bő két perccel később egyenlített, a szünetre 2–1-es berettyóújfalui vezetéssel vonultak a csapatok. Fordulás után egy percet kellet sem várni a hazai gólra, ám a rendes játékidőben több már nem esett, így kétszer ötperces hosszabbítás következett.

A ráadás második felvonásának felénél a győriek betaláltak a vendég kapuba, eldőlni látszott a meccs. A Mezei-Vill azonban rákapcsolt, lehozta kapusát, aminek meglett az eredménye, 43 másodperccel a vége előtt hatméteresekre mentette a derbit. A büntetőket az ETO bírta jobban idegekkel, így összesítésben 2–0-ra vezet a három nyert meccsig tartó döntőben, hiszen a finálé első találkozóján, pénteken a győriek 3–0-ra győztek idegenben.

A harmadik összecsapást pénteken rendezik Újfaluban 18 órától.

Küzdöttek

Ismét nyerni tudott a Veszprém, hétfőn este 5–2-re győzték le a bakonyiak a DEAC-ot a DESOK-ban. Mindez azt jelenti, hogy a Madarász-csapat szerezte meg a férfi futsal NB I. ötödik helyét, az újonc debreceniek pedig hatodikként zártak.

Tatai József duplázott, így a 11. percben már 2–0-ra vezettek a vendégek. A szünet után is a Veszprém akarata érvényesült, a 35. minutumban már 5–0-ra mentek Madarász János tanítványai. A hajrában szépített a DEAC, Szabó Péter, majd Tóth Attila is betalált. A két csapat párharca az egyik fél második sikeréig zajlott, és mivel múlt pénteken hazai pályán 4–1-re tudott nyerni a Veszprém, így bebiztosította ötödik helyét.

Elek Gergő, a DEAC vezetőedzője a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, a mérkőzés első tíz percében nagyon jól játszottak. „Helyzeteket dolgoztunk ki, a védekezésünk remek volt. A kapura lövések aránya körülbelül 6–1 volt ide, az eredmény viszonyt 1–0 oda. Ilyenkor nem sok mindent tehet az edző, próbálja elhitetni a játékosokkal, hogy menni fog ez. A második félidőben az év összes fáradalma kijött rajtunk, a Veszprémnek pedig minden sikerült. Gratulálok nekik, most jobbak voltak.”

HBN


A tények

Rába ETO–MVFC-Berettyóújfalu 3–3 (1–2) (Büntetőkel 6–5)

Győr, vezette: Kovács.

ETO: Alasztics M. – N. Rolón, A. Constantino, Juanra, Dávid R. Csere: Győrfi B., Klcsó G., Papp B., Klacsák B., Tama Á., Gerard, Végh A., Sáhó K., Bognár B. Vezetőedző: Javi Rodriguez

MVFC: Tihanyi Cs. – Sanchez B., Da Silva G., Harmati T., Trencsényi J. Csere: Mezei D., László M., Kovács I., Szabó p., Nagy D., Takács Z., Henrique Da Silva, Loch Sergio. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio

Gól: Alex Constantino (14., 21.) Rolón (48.), illetve Loch Sergio (12., 18.), Da Silva Gomes (50.)

DEAC–1. FC Veszprém 2–5 (0–2)

Debreceni Egyetemi Sportcsarnok, vezette: Szilágyi.

Debrecen: Dobi – Kasuba, Tóth A., Pallai, Varga D. Csere: Faragó (kapus), Krajcsi, Pázmándi, Sándor, Esztergomi, Szabó P., Györfi. Vezetőedző: Elek Gergő.

Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik. Csere: Simon (kapus), Fehér, Tar, Boromisza G., Bognár, Apatini. Vezetőedző: Madarász János.

Gól: Szabó P. (37.), Tóth A. (39.), ill. Tatai (8., 11., 29), Tar (27.), Boromisza D. (35.).

A párharc végeredménye: 2–0 a Veszprém javáraSporthírek