Fűti a bizonyítási vágy

Akt.:
Holman Dávid
Holman Dávid - © Fotó: HBN
Debrecen – Holman Dávid mindent meg fog tenni azért, hogy a kapitány bizalma töretlen maradjon.

Két lokista, Bódi Ádám és Holman Dávid is meghívást kapott a magyar labdarúgó-válogatott jövő heti összetartására, Telkibe. Bernd Storck szövetségi kapitány több szempontot is figyelembe vett a behívók kiküldése előtt, az Eb-részvétel kiharcolásában kulcsszerepet betöltő labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái is ott vannak a keretben.

A DVSC által januárban leigazolt Holman korábban már az U19-es, majd U21-es nemzeti együttesnek is tagja volt, majd tavaly decemberben részt vehetett egy edzőtáborban, melyen olyanok kaptak szerepet, akikben megvan a potenciál, hogy a későbbiekben az A-válogatottba kerüljenek. Storck az mlsz.hu-nak nyilatkozva elmondta, Holman Dávid is azok közé tartozik, akik a tavalyi év végi összetartáson nyújtott jó teljesítményükkel hívták fel magukra a figyelmet.

– Meglepett, hogy ott láttam a nevem a keretben, nem számítottam rá, ettől függetlenül nagyon boldog vagyok. Ahogy minden labdarúgónak, úgy nekem is az az álmom, hogy magamra ölthessem a válogatott szerelést. Várom a jövő hetet, szeretnék bizonyítani, és olyan teljesítménnyel előrukkolni, hogy a kapitány bizalma töretlen maradjon bennem – fogalmazott Holman, aki szerint nyilván a decemberi produkciója is közrejátszott abban, hogy ezúttal is számít rá Bernd Storck, de úgy véli, a Lokiban való jó bemutatkozása is kellett ehhez.

Arról is kérdeztük a középpályást, szerinte van-e esélye bekerülni az Európa-bajnokságra utazó keretbe. – Erről korai beszélni, ahhoz még rengeteget kell tennem. Sok remek játékos tagja a válogatottnak, akik már bizonyítottak. Én is legjobbat próbálom majd kihozni magamból, úgy hiszem, adott esetben nem elképzelhetetlen, hogy ott legyek a kontinenstornán – bizakodott a labdarúgó.

Megvan az időpont

A cívisvárosiakkal kapcsolatos hír még, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága döntött a Magyar Kupa-visszavágók időpontjáról. A DVSC-TEVA március 1-jén, kedden 18 órától fogadja a Nyíregyházát a Nagyerdei Stadionban, a Loki 2–1-es előnyben várhatja a második meccset.

HBN


Az edzőtáborozás kerete:

Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Hegedűs Lajos (MTK Budapest)
Nagy Gergő (Vasas)

Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Juhász Roland (Videoton FC)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Lang Ádám (Videoton FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Forró Gyula (Puskás Akadémia)
Predrag Bosnjak (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Leandro (Ferencváros)

Középpályások:
Gera Zoltán (Ferencváros)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Elek Ákos (DVTK)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Holman Dávid (DVSC-Teva)

Támadók:
Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Varga Roland (Ferencváros)
Pekár László (Puskás Akadémia)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Ugrai Roland (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Mervó Bence (FC Sion)
hirdetés