Futballista-paradicsomban a Loki

Futballista-paradicsomban a Loki
A focit figyelemmel követőknek már vélhetően nem kell magyarázni, hogy miért éppen Belekben edzőtáborozik immáron több éve a DVSC-TEVA együttese. Az utóbbi évtizedben ugyanis Törökország lett az egyik legfelkapottabb territórium, ha a labdarúgók téli felkészülésének helyszínét kellett megválasztaniuk a kluboknak.

Nincs ez másként az idén sem, csupán a Loki szállásául szolgáló Hotel Arcadiában majd’ tucatnyi náció képviselteti magát: napközben koreai, szerb, orosz, cseh vagy éppen német szótól hangos a szálloda hallja.

A hotel alagsori szintjén üzemelő Odeon bárban hat éve dolgozó pincértől megtudtuk, hogy jelenleg hatszáz vendégük van – szemben a nyári 1400 fővel -, ebből több, mint négyszáz labdarúgó. Az esztendő ezen szakaszában tehát jórészt a csapatok tartják el a szállodát, no meg a német nyugdíjasok, akik igencsak tetemes mennyiségű alkoholt küldenek le a torkukon, aminek hatására, korukat meghazudtolva, macskahajlékonysággal tangóznak a beleki éjszakában…

Egyébként az egész Antalyához közeli térség hemzseg a különböző együttesektől, a Debrecen mellett idén itt készül a Győr (a zöld-fehérek egy nappal később érkeztek meg az Arcadia Hotelbe, mint a Loki), a Vasas és a hajdúságiak egyik legnagyobb riválisa, a Videoton, de több, a volt Szovjetunióból származó gárda is itt ütött tanyát.

A szállás és az edzési lehetőség tehát pazar: ennyi ország klubjának vezetői nem tudnak tévedni a helyszín megválasztásában. A német nyugdíjasokról nem is beszélve!

T.N.További hírek a haon-sportoldal kategóriából