Futással emlékeztek múltunk hőseire

Futással emlékeztek múltunk hőseire
© Fotó: Harsányi Zsolt
Hajdúnánás – A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Honvédség „170 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű rendezvénysorozat keretében emlékezett meg október 5-én, péntek reggel az aradi vértanúkról a sport által nyújtotta lehetőségeken keresztül.

Az útvonalakat úgy tervezték meg, hogy azokon a helyszíneken, ahol valaha kaszárnya állt, vagy áll, – kegyeleti hely, 1848-49-es, első vagy második világháborús emlékmű található – ott megemlékezésre, koszorúzásra került sor. Hajdúnánáson a Kossuth-szobornál emlékeztek és tisztelegtek múltunk hősei előtt.

hn2Fotó: Harsányi Zsolt

A „Kaszárnyafutás” elnevezésű program keretében az érintett településeken lehetőséget teremtettek a diákoknak is, hogy csatlakozzanak a futók táborához, átfutva velük településeiket. A futók kora reggel érkeztek a városba, ahonnan a futás indult. Kossuth Lajos szobrát megkoszorúzták, majd szalagot kötöttek az emlékfutás zászlajára. Ott csatlakoztak a futókhoz több helyi iskola diákjai, és közösen futottak a város határát jelző tábláig.

– Harsányi Zsolt –