Futás az egészségért Ladányban

Futás az egészségért Ladányban
© Fotó: Molnár Péter
Püspökladány – A Futó Daru Sportegyesülete idén első alkalommal rendez tavasszal versenyt.

Az országban is egyedülálló szépségű, a Hortobágyi Nemzeti park területén lévő Farkaszszigeti Arborétum erdejében megrendezendő futófesztiválra invitálja a futni, kocogni szeretőket a rendező egyesület, valamint az esemény fővédnöke, a püspökladányi önkormányzat.

Az április 1-jén, szombaton 8 óra 30 perckor kezdődő fesztiválra nevezéseket március 26-a 18 óráig kell elküldeni a www.darun.hu oldalon található nevezési lapon, illetve a darunmara­thon@gmail.com elektronikus levélcímre. A helyszínen nincs lehetőség nevezésre. A versenyre nevezési díj van, ami tartalmazza a részvételt a versenyen, névre szóló rajtszámot, a frissítést, minden célba érkezőnek egyedi, fából készült befutóérmet, egy tál meleg étel, zárt- és biztosított útvonalat.

A hagyományteremtő erdei futóverseny célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezettudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére. A futás szerelemesei több kategóriában, különböző távokon (3500, 7000, 14000 és 21000 méter) mérhetik össze tudásukat.

HBN