Futás a zebrán, már villog a lámpa!

Akt.:
Korábban is foglalkoztunk már a Burgundia utcai turbózebrákkal
Korábban is foglalkoztunk már a Burgundia utcai turbózebrákkal - © Fotó: HBN-archív
Özönlenek a levelek hozzánk a problémás kereszteződésekkel kapcsolatban, van, aki szerint az összes útelágazással baj van, más a gyalogosok futását említi a zebrákon.

Sárvári Pál u.- Derék (szerviz)

„A Tócóvölgyi lakótelepen egyedül a Sárvári pál u.-Derék (szervíz ut) kereszteződésben van kitéve “Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla, a Sárvári Pál utcán ( jó alacsonyan, a fák ágaitól alig látszik). A Sárvári P. utcáról kihajtva, a szemben balra kanyarodók, valamint a balról jövők integetnek (sokan a jobb kezükre, ill. a halántékukra mutogatnak), hogy miért nem megyek be a kereszteződésbe, hiszen nekem van elsőbbségem? Persze, ha így tennék, és elindulván baleset lenne, a kocsiból kiszállva, megtalálnák azt a kis háromszög alakú “pléhdarabot”. A Tócóskertben már megoldották pár évvel ezelőtt, hogy mindenütt kitábláztak. Akkoriban írtam én is az önkormányzatnak, hogy oldják fel ezt a nem kívánt állapotot, de azt írták vissza, hogy ősszel felülvizsgálat történik, és megoldják. Ez 3 évvel ezelőtt volt, igaz nem írták meg, hogy melyik év őszén…

Kossuth utca-Burgundia utca kereszteződés

Túl kevés időt hagy a lámpa a gyalogosoknak, nem veszi figyelembe a normál járást. Szinte futva kell átmenni a zebrán, mert már a közepéhez érve vált is! Ezt a gyors tempót nem biztos, hogy az idősek vagy a kisgyermekekkel haladók is bírják. (Cikkünk a témában – a szerk.)

Bólyai-Jerikó-Civis u.

Több baleset is történt már itt: ráadásul közel a parkoló autók a Délibáb áruház előtt, keresztezi most már egy kerékpárút is, nagyon veszélyes rész, amit tetőz még a sok meggondolatlan gyalogos a két bolt (Aldi-Délibáb) között átszaladgálva.
Az iskola közelsége miatt nagyon nagy a gyalogosforgalom is.

Balmazújvárosi – Szabó Lőrinc kereszteződés

Szabó Lőrincről a Balmazújvárosira jobbra kanyarodni lehetne, ha lenne egy plussz sáv erre a célra. Hely van rá, mivel ott egy nagy puszta van a The Flat bisztro és az út között. E helyett egész nap áll a sor és kipufog, holott minden második kocsi kanyarodna, és oda lámpa sem kellene csak egy elsőbbségadás kötelező tábla.

Az összes?

Talán tanulmányozni kellene Nyíregyháza közlekedési szervezését, lámpák összehangolását. Valamit a ” tirpákok ” jobban csinálnak. Nem duma kell, hanem sok értelmes tett! (Nyíregyházán a telezölddel gyűlik meg a vezetők baja, illetve keveslik a körforgalmat, vagyis ott se fenékig tejfel az élet. – a szerk.)