Füst, zaj és több ezer lóerő: egymásnak estek a gépszörnyek Böszörményben

A dán Bredahl fivérek Red Line nevű gépe, mely a harmadik helyen végzett
A dán Bredahl fivérek Red Line nevű gépe, mely a harmadik helyen végzett - © Fotó: Molnár Péter
Hajdúböszörmény – Vasárnap a Prostock kategóriában indultak a dízelhajtású nehézágyúk Hajdúböszörményben, a Traktorhúzó Európa Kupán.

A Pro Stock Mitas Tractor Pulling Európa Kupa Heavy Modified kategóriában a holland KAWE Runaway Deer aratott győzelmet, mely 105 méter 74 centimétert húzott. Második helyezett lett a szintén holland Rocky, mely 97 métert és 78 centimétert húzott. A harmadik helyet pedig a dán Bredahl Brothers Red Line érdemelte ki – 93 méter és 16 centiméteres húzással.

p2Fotó: Molnár Péter

Szintén vasárnap Amatőr Traktorhúzó Versenyt is rendeztek. Utóbbin huszonöt magyar sofőr indult összesen hat kategóriában.

VK


Hajdúböszörmény - A végsőkig kiélezett versengésben dőlt el, hogy ki lesz a Traktorhúzó Európa Kupa böszörményi futamának a legjobbja, illetve az idény legjobbja a mini modified kategóriában, az augusztus 11-i futamon, a Széchenyi-iskola melletti pályán. Ficsor Lászlótól, a Hajdúböszörményi Trak...

Hajdúböszörmény - Mezőgazdasági gépek harca a hajdúsági városban. Szombat délután, kánikula, felbőg a motor, feszült figyelem. Lassan megindul a traktor, gyorsul a „gépszörny”, az eleje megemelkedik, majd megiramodik, fülsüketítő a zaj. Mini Modified kategóriában versenyeztek a nem éppen hétközna...