Fura történetű meccsen egyenlített Baranyi Török ellen

Török Ferenc
Török Ferenc - © Fotó: Ferobox
Debrecen, Kecskemét – Nem a beígért szerb bokszoló várta Török Ferencet a pénteki Ferobox Event profi ökölvívógálán, Kecskeméten, hanem a jelenleg nála előrébb tartó, a találkozó előtt 10 győzelem mellett 1 vereséggel rendelkező Baranyi Richárd, aki ellen becsületből kiállt Toby, de igazából ennek az ütközetnek még nem most volt itt az ideje.

Amatőrként már bunyózott egymással a profik között egyaránt a félnehézsúlyban vitézkedő Török és Baranyi. Akkor a debreceni sportoló győzött, ám azóta más-más utat jártak be, hiszen a még mindig csak 24 éves Baranyi hamarabb lépett a hivatásosak táborába, s jelenleg tapasztaltabbnak, felkészültebbnek számít, mint a 27 éves, de alig egy éve profi Toby.

A május 22-i mérkőzésen a papírformának megfelelően a kecskeméti, tehát hazai környezetben bokszoló Baranyi nyert, így kettejük párharca egálra áll.

„Úton voltam Kecskemétre, amikor felhívtak, hogy úgy alakult, Baranyival kellene bokszolnom, s nem a szerb srác ellen, akit vártam. Kérdezték, vállalom-e. Bevállaltam, mert úgy voltam vele, hogy lássuk a medvét. Az első két menetben nagyon jól ment a bunyó, s úgy éreztem, hogy simán hoztam is Ricsi ellen, de mivel egyáltalán nem ellene készültem, rosszul építettem fel a mérkőzést és a harmadikra egyszerre csak elfogytam fizikálisan. Azt éreztem, hogy nem bírom úgy, mint előtte, és amikor kezdett sok lenni én magam adtam fel a meccset. Nem baj, ebből is erőt merítek, ráadásul ismét tanultam valamit a profik világából” – vázolta fel a pénteki eseményeket Török.

Sajnos ezzel a nem várt fiaskóval nehezedett Török karrierépítése, hiszen a nyári szünet után még nem tudni, hogy a korábban jelzett négyes tornán ő szerepelhet vagy más.

Ugyanakkor az, hogy gyakorlatilag erre a párharcra – sajt hibáján kívül – készületlenül esett be Toby, mégis felvette a kesztyűt, csökkentheti a vereség negatív hatásait; s ugyanakkor jelzi, hogy nem fél semmilyen kihívástól.

– Koppányi Szabolcs –Sporthírek


hirdetés