Fulladásig fajul a helyzet Debrecenben? – Az Időkép szerint óriási volt a baj

Akt.:
Fulladásig fajul a helyzet Debrecenben? – Az Időkép szerint óriási volt a baj
© Forrás: idokep.hu
Debrecen – Félelmetes adatokkal sokkolt az Időkép szmogtérképe. A számokból délelőtt az volt kiolvasható, hogy Debrecenben, illetve a megyeszékhely környékén a légszennyezettség mértéke a megengedett érték 172-szerese! (délelőtt 10:15-kor) De vajon valóban ennyire szennyezett a levegő?

A legszennyezés.hu adatai szerint viszont a levegő szennyezettségi szintje Debrecenben elfogadható. Ahogy az oldal tájékoztat: A levegő szennyezettsége az egészségügyi határérték alatt van. Jelenlegi ismereteink szerint a szennyezettség aktuális szintje csak minimális egészségügyi kockázatot jelent, és az esetleges károk csak hosszútávú, folyamatos hatás esetén jelentkezhetnek.

legszennyezes
Az Időképhez hasonlóan kiugró eredményt mutat a levegominoseg.hu adata is, amely szerint a hétfői napon kiemelkedően magas volt a légszennyezettség szintje Debrecenben.

leg

Kedden kora délutánra az Időkép szerint javult a helyzet, 12:15-kor a légszennyezettség mértéke a korábbi megengedett érték 172-szerese helyett 83-ra csökkent.

Frissítés:

Később kiderült, az egyik mérőállomás rossz adatokat továbbított a Vidékfejlesztési Minisztérium mérőhálózatának, ez okozta a szokatlanul magas eredményeket. A korrekt információk elemzése után világossá vált, hogy a helyzet valamivel jobb.


Hétfőig nem szabadulunk a szmogtól

Debrecen – Bár az egyik mérőállomás hibás adatokat továbbított, összességében mégsem rózsás a helyzet.

hirdetés