Frissítsük a Windows 10-et, amíg ingyenes!

Frissítsük a Windows 10-et, amíg ingyenes!
© Illusztráció: theverge.com
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A régi gépeken futtatott Win10-es rendszerek 20 százaléka hibásan működik.

Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy ingyenes lesz a Windows 10. Sokan kételkedtek ebben, hiszen a Microsoft sosem volt híres az ingyenes szoftverekről, de annyira szerették volna, hogy a Windows 10 széles körben terjedjen el, hogy végül bevállalták, egy évig ingyen frissíthet az, akinek Windows 7 vagy 8 (8.1) fut a gépén.

Aztán eljött tavaly július 29-e, amikortól az ígéretek szerint ingyen lehetett frissíteni. Akik nem tették, azokat pedig idegesítette a Windows a folyamatosan felugráló ablakokkal. Aztán jött a Microsoft újabb, még erőszakosabb próbálkozása, amikor képes volt felhasználói beavatkozás és kattintás nélkül is feltelepíteni az új rendszert, ha akartuk, ha nem.

– Sok ügyfelünknek gyűlt meg a baja a 10-es Windowszal, nem minden hardver kompatibilis vele, és hiába tűnt úgy elsőre, hogy minden jól fog működni, bizony sok zavar jelentkezett. Előfordul, hogy alvó módból nem tud visszatérni a gép, olyan is, hogy nincs kép a monitoron, esetleg a billentyűzet nem működik. Ezeken túl a komolyabb tudású hangkártyák sem minden esetben tudták azt nyújtani, amit a korábbi rendszerekkel igen – mutatott rá Bagaméry Péter, a MasterMind Számítástechnika ügyvezetője.

A szakember segíthet

– A problémák ellenére érdemes megfontolni a frissítést, hiszen július 29-én, pénteken lejár az 1 éves időszak, amíg ingyenes a váltás. A 10 a Microsoft tervei szerint az utolsó Windows-kiadás, innentől csak ez kap majd újabb és újabb frissítéseket, ezért ez egy nagyon sokáig támogatott rendszer lesz. Aki szeretné elkerülni a frissítéssel esetleg felmerülő nehézségeket, forduljon szakemberhez, mert jó eséllyel megoldja a problémákat.

ÉKN
hirdetés