Helyi közélet

2008.03.17. 06:28

Sikeres pályázat, tanácskozások Berettyóújfaluban

<p>Berettyóújfalu - Speciálisan az oktatás területére fókuszálnak, hogy a településeken segítsék az oktatási szegregáció felszámolását, az integrált nevelés elterjesztését. Ebbe a folyamatba partnerként bevonják a települések civiljeit is.</p>

Sikeres pályázatot nyújtott be a berettyóújfalui „Igazgyöngy” Alapítvány az Európai Unió Átmeneti Támogatás programjában az Európai Unió, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium társfinanszírozásában lebonyolítandó „Civil szervezetek az antidiszkriminációs törvény végrehajtásáért” című kiírásra.

A „Projekt a megkülönböztetés nélküli életért” című programot Berettyóújfaluban és kistérségében bonyolítják le. A projekt célja, hogy a résztvevő partnerek tudatos és összehangolt együttműködést fejtsenek ki az egyenlő bánásmód törvény alkalmazása érdekében, segítve a társadalom marginalizálódó csoportjainak integrációját.
Speciálisan az oktatás területére fókuszálnak, hogy a településeken segítsék az oktatási szegregáció felszámolását, az integrált nevelés elterjesztését. Ebbe a folyamatba partnerként bevonják a települések e témához kötődő intézményeit, civil szervezeteit.
Az első programelem február 29-én, Berettyóújfaluban 14 városi és környékbeli intézmény, szervezet képviselőinek részvételével, sikerrel lezajlott. A második helyszín Komádi volt, március 7-én, a harmadik április 11-én Biharkeresztesen lesz.

A projekthez kapcsolódok folyamatos kapcsolattartásban maradnak, a program szeptemberben konferenciával zárul, ahol határontúli magyar szervezetek is bemutatják e területen kifejtett tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában