Francia cég bővít a Határ úti ipari parkban

Debrecen - Ezerkétszáz négyzetméteres új épületrésszel bővült a Gravic cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Gravic Hungary Kft. 2000 négyzetméteres debreceni üzemegysége; a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport 1,3 millió eurós beruházásában kialakított csarnokot szerdán avatták.

Maga a Gravic idén ünnepeli alapításának 50. évfordulóját, magyarországi leányvállalata 2005-ben érkezett Debrecenbe és négy évvel ezelőtt magas színvonalú nyomdaipari termelő technológiát telepíttette a Határ úti ipari parkba. Az ipari címkék nyomtatásában nem csak Európában, de a tengeren túli kontinenseken is meghatározó piaci szerepet betöltő francia családi tulajdonú vállalat cívisvárosi egysége mára már több mint 80 munkavállalót alkalmaz, éves árbevétele meghaladja az 5 millió eurót. A nagyrészt exportra termelő cég multinacionális vállalatok közvetlen beszállítója (Schneider Electric, IBM, Jabil, Flextronics stb.).

Az új épületrészbe szeptemberben modern termelő technológia és korszerű raktárrendszer kerül; az idei évhez hasonlóan a vállalat 2018-ban is 12 százalékkal kívánja növelni árbevételét, melyhez további 10 szakképzett új munkavállalót alkalmaznának.

HBN