Főztek a nyugdíjas pénzügyőrök

Főztek a nyugdíjas pénzügyőrök
© Fotó: Tulipán Csilla
Nyíradony – Az Észak-Alföldi Régió főzőversenyének a városszéli Európa park adott otthont a napokban.


A 26 éve működő, 10 ezer tagot számláló NAV Nyugdíjasainak Országos Szövetsége főzőversenyt hirdetett hagyományteremtő céllal országunk minden régiójában. Az Észak-Alföldi Régió megmérettetésén Záhonytól Szolnokig több mint ötvenen vettek részt, s 9 bográcsban főtt a birka, a marhalábszár, a libazúza és a sertéspörkölt. Az ötlet Nagy Gyula NAV Nyugdíjasok Országos Szövetsége Észak Alföldi Régiójának felelőse és Varga István debreceni klubvezető fejéből pattant ki.

Összetartó csapat

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és a Hajdú-Bihar megyei vezetői is tiszteletüket tették a rendezvényen. A debreceni igazgató, Veres István kérdésünkre elmondta, hogy jó kapcsolatot ápol a hivatal és a szövetség. – Nemcsak azokat próbáljuk megbecsülni, akikkel együtt dolgozunk, hanem azokat is, akikkel valaha együtt dolgoztunk, meglátásom szerint ez az egyetlen helyes út. Úgy gondolom Magyarországon nincs még egy ilyen jó és összetartó csapat – mondta.

nav2Fotó: Tulipán Csilla

A nyíradonyi, többszörös nemzetközi aranyfokozatú hobbiszakács, Nagy Gyula volt a zsűri elnöke, és a zsűritagok között maga Veres István is ott volt.

Dr. Kaizinger Tibor, az országos szövetség elnöke tájékoztatásából az is kiderült, hogy a régiók első helyezettjei részt vesznek majd az országos főzőversenyen, mely Budapesten, a III. kerületben, a Duna parton zajlik idén szeptember 8-án.

– Tulipán Csilla –