Főzőverseny, divatbemutató és tánc fűszerezte a hajdúdorogi majálist

Akt.:
Főzőverseny, divatbemutató és tánc fűszerezte a hajdúdorogi majálist
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Régmúlt idők hangulatát idéző majálisi forgatag várta április 30-án a hajdúdorogi városi strandfürdőre kilátogatókat. A borús időjárás ellenére is számos intézmény, civil szervezet és baráti társaság ragadott fakanalat, hogy megmérettesse magát a hagyományos étkek főzőversenyén.

A színpadi programok a Hajdúdorogi Mazsorett Együttes Napsugár, Nefelejcs és Margaréta csoportjának fellépésével kezdődtek, akik botos és pomponos bemutatójukkal köszöntötték a tavaszt. Őket követték a Szivárvány Hagyományőrző Egyesület tagjai, akik Háromugrós lánytáncot mutattak be a nagyközönségnek. Az Őszidő Kulturális Egyesület tánckara is büszkén lépett színpadra, akik újonnan koreografált, pörgős hajdúsági tánccal kedveskedett a jelenlévőknek.

A helyi csoportok fellépését követte a Vogue Modellügynökség nyári divatbemutatója, ahol a modellek a nyári divattrendet tártak a fiatalság elé. A hangulatot tovább fokozta a családi-baráti társaságok kötélhúzó, lángos-, sör- és virslievő versenye, amely nem várt izgalmakat varázsolt a strandfürdő rendezvényterére. A jókedvről a Gyérmán Band gondoskodott míg a Jeles Erzsébet intézményvezető, dr. Fodor Erzsébet aljegyző és Orosz Imre Miklós települési képviselő alkotta zsűri értékelte az elkészült étkeket.

Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©

Fél hét magasságában Csige Tamás polgármester úr lépett színpadra, aki májusi köszöntőjét követően Sebők Ildikó műsorvezető társaságában hirdette ki a majális főzőversenyének eredményeit. A díjátadó harmadik helyezettje a Tüzesfogat csapata lett, másodikként a Mészáros Károly Városi Könyvtár dolgozói bizonyították főzőtudományukat. A dobogó legmagasabb fokára a Görög Demeter Kertbarát Kör tagjai állhattak fel, akik gulyáslevesükkel varázsolták el a zsűri tagjait.

A zsűri különdíjban részesítette a Mini Varroda csapatát, ők ízletes slambucukkal érdemelték ki a megtisztelő címet.

A délutáni csapatvetélkedők díjai is kiosztásra kerültek. A lángosevő versenyt a Fürdős libák és gúnárok csapata, a sörivót a Görög Demeter Kertbarát Kör nyerte, míg a kötélhúzó versenyszámban a GAMESZ csapata utasított mindenkit maga mögé. A Hajdúdorogi Polgármesteri Hivatal dolgozói is kitettek magukért, ők a Majális-kvízben jeleskedtek.

Az est sztárvendégeként Zoltán Erika énekesnő lépett színpadra két táncosának kíséretében, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a strandfürdő rendezvényterére. A kicsit hűvös, ám programokban gazdag majálisi vigadalom este kilenc óráig tartott.

Hajdúdorog lakói mindent összevetve egy nagyon tartalmas és rendkívül izgalmas, szórakoztató programokkal fűszerezett délutánnal ünnepeltek a munka ünnepén.

HBN-MA