Főzés, játék, móka az óvodások délelőttjén

Főztek és játszottak szerda délelőtt a hajdúdorogi óvodában. Ez is a város hete eseménysor része volt
Főztek és játszottak szerda délelőtt a hajdúdorogi óvodában. Ez is a város hete eseménysor része volt - © Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Tradicionális alföldi gulyásleves és szarvaspörkölt mellett finom desszertek is kerültek az asztalokra az Egyesített Napközi Otthonos Óvodák szerdán megtartott „Zsírozó” főzőversenyén.

A szülők már kora délelőtt sürögtek-forogtak az üstök mellett, hogy délre a zsűri asztalára kerüljenek az étkek. Sebők Ildikó intézményvezető köszöntője után Csige Tamás polgármester az ovifoci bajnokság minden résztvevőjét megörvendeztette egy-egy aranyéremmel.

Az óvodásokat számtalan meglepetés várta. Az óvoda udvarán jelentősen megnőtt az egy négyzetméterre jutó mesehősök, pillangókisasszonyok, pókemberek száma. A szülők vastapssal jutalmazták a Süni csoport átdolgozott Macska duettjét és a Méntelep úti ovi gyermekeinek örömtáncát. Míg az apukák szakácskodtak, az anyukák zumbáztak az ovi udvarán. A dél tájban elkészült ételeket a három tagból álló zsűri – Jeles Erzsébet, Simonné Valika és Nagy Ilona – értékelte.

HBN–MA


A főzőverseny legjobbjai

1. Süni csoport (slambuc)
2. Maci csoport (csülökpörkölt)
3. Bohóc csoport (kőleves)

  • A tálalás mestere: Maci csoport
  • Desszertmester: Teknőc csoport
  • Főzőhely mestere: Bohóc csoport
  • Leglelkesebb csapat: Mókus csoport
  • Újítás mesterei: Napraforgó csoport