360 fokos videó: Toros fesztivállal indult a szezon Hajdúszoboszlón

Akt.:
Kolbászfaló verseny a Szoboszlói Toros Napokon
Kolbászfaló verseny a Szoboszlói Toros Napokon - © Fotó: Hirek360.hu
Hajdúszoboszló – Az eső ellenére is rengetegen kilátogattak pénteken Hajdúszoboszlóra, a Toros Napokra, hogy igazi disznótoros ételeket kóstoljanak. Évente hat nagy gasztroturisztikai eseményt szerveznek a fürdővárosban, idén a három napos rendezvénnyel indították a szezont. Fókuszban a belsőségek álltak, így többek között resztelt májat, hurkát és kolbászt is kóstolhattak a vendégek.

A hagyományok ápolása, a disznóvágások hangulatának felidézése az elsődleges célja a Szobosz­lói Toros Napok rendezvénynek, melyre ezen a hétvégén várják a látogatókat. A jó hangulatból nem volt hiány pénteken, a jóízű falatozásokhoz színpadi műsorok is társultak; sőt, kolbászfaló versenyt is hirdettek.

A verseny szabályai egyszerűek voltak: a tányéron semmi nem maradhat. Két pár debreceni párost, egy szelet kenyeret és mustárt kellett minél hamarabb megenni, majd egy pohár sörrel lekísérni. Hatan indultak a kolbászfaló megmérettetésen, a leggyorsabbnak Pál bizonyult, aki 4 percen belül teljesítette a feladatot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFotó: Molnár Péter

Nem csak a kolbászfalók távoztak teli hassal, hiszen mintegy 15 standon lehetett toros ételeket kóstolni, valamint street food és food truck árusok is csatlakoztak a Toros Napokhoz, ha esetleg valaki kevésbé zsíros ételre vágyna.

– Kiss Dóra / Hirek 360 –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!