Fotók: Rothadásra ítélt, de hátborzongatóan szép dolgok a világban

Akt.:
© Forrás: Daily Mail

Nagy-Britannia – Tudtad, hogy a Namib-sivatagban számos gyönyörű, kisebb vagyont érő klasszikus járgány fekszik gazdátlanul, rozsdásodásra ítélve? Sydney-től nyugatra, a Homebush-öbölben pedig olyan lenyűgöző hajóroncsok leltek végső nyugalomra, mint a 20. század elején épült SS Ayrfield? Bomlásra ítélt repülőgépek, bevásárlóközpontok, bányák: tekintsd meg galériánkat és járd körbe velünk a világ legelhagyatottabb, egyben legkáprázatosabb helyeit!

Az SS Ayrfield roncsa a Sydney-től nyugatra fekvő Homebush-öbölben a mai napig látható.

Uyuni városától mintegy két mérföldre található Bolívia egyik legfőbb turistalátványossága, az egyébként meglehetősen szürreális látványt nyújtó vonattemető.

Bangkok Új Világ Bevásárlóközpontját 1997-ben bezárták, miután építési szabálytalanságokat tártak fel, majd 1999-ben adták végleg az enyészet kezére, mivel egy tűz felemésztette az elhagyatott épület tetőszerkezetet. A belső tér emiatt megtelt esővízzel, ami szúnyogproblémákhoz vezetett, ezért a helyiek édesvízi tilápiát telepítettek a pláza belsejében keletkezett tavacskába, hogy megszabaduljanak a rovaroktól.

Ezt az elfeledett, mohos járgányt Antoine Jacquiaux francia fényképész kapta lencsevégre.

Semmi különös, csak egy fürdőkád a Namib-sivatagban.

Használaton kívüli bányaállomás Longyearbyen városában, amely a Norvégiához tartozó Spitzbergák legnagyobb települése és egyben fővárosa.

A Keys Ranch a Joshua Tree Nemzeti Parkban. Fából készült víztárolója és faépítményei az 1950-es évek óta érintetlenek.

Ezzel a csodás elhagyatott épülettel Amalfi partjainál találkozhatunk Olaszországban.

Szép lassan a homokba süllyed ez a magányos katonai erőd Lettország partján, Liepaja kikötővárosában.

A rozsda hatalmába került ez a hátrahagyott légvédelmi fegyver felett Horvátország páratlan szépségű Paklenica-völgyében.

Ismét a Namib-sivatagban járunk.

A Tkvarcheli nevű, pusztulásra ítélt erőmű Grúziában.

Lezárt város Lettországban: a Skrunda-1 egykoron 5000 szovjet katonának, technikusnak és családjaiknak adott otthont, 1998 óta azonban érintetlen, és ki van téve a természet szeszélyeinek.

A Canfranc Vasútállomás igen sivár, egyben különös látványt nyújt Spanyolországban. Ma már csak rozsda és használaton kívüli vasútkocsik lakják, de egykoron Európa második legnagyobb vasútállomása volt.

Egy ismeretlen vontatóhajó roncsa Portugáliában, Vila Nova de Milfontes partjánál.
Ez a Ford pick-up az 1960-as években került az Olympic Nemzeti Park erdejébe Washington államban.

Drónfelvétel egy egykori étterem épületéről, amely az Akhun hegy tetején fekszik az oroszországi Szocsiban.

A Sydney déli partjánál fekvő öreg Helensburgh alagút is népszerű látványosságnak számít a turisták körében. A hozzá tartozó vasútállomást immár száz éve nem használja senki.

Nem tudni pontosan, hol készült a felvétel, de önmagáért beszél.

Elhagyott repülőtér Oroszországban, régi Antonov An-2 típusú repülőgépekkel.

Sokan csodájára járnak a Bruce-félsziget hajóroncsainak Kanadában, az Ontarióban található Fathom Five National Marine Parkban.

Ha már a természetben vagy, meg kell tanulnod elrejtőzni…

Egy amerikai katonai repülőgép maradványa. Kifogyott az üzemanyag, ezért a gép Izland déli partjainál lezuhant. A légi balesetet szerencsére mindenki túlélte.

Egy japán harci repülőgép roncsa az 1944-es peleliui csata emlékét őrzi a második világháborúból.

Iraki Mil Mi-2 helikopterek Baakúba városától néhány mérföldre.

Ez az öreg, rozsdás járgány a Route 66 díszleteként szolgál Arizonában.

Forrás: Daily Mail


Athén - Több mint 2500 éve a Fekete-tengeren elsüllyedt görög hajó roncsaira bukkantak régészek az ukrajnai Mikolajiv közelében. Az ukrán régészeti intézet és a varsói régészeti intézet közös expedíciója fedezte fel az ókori hajót, ez az egyik legrégibb hajó, amelyet a térségben megtaláltak - adt...

Románia - Ez még felvételen keresztül is nagy élmény! Kajakosunk azon kevesek egyike, akik belülről is felfedezték a romániai Costinești partjánál fekvő hajóroncs belsejét, és annak köszönhetően, hogy nem volt rest bekapcsolni a GoPro kamerát, most mi is részesei lehetünk a ritka élménynek. ...