Sie Réka

2019.11.07. 07:10

Nyelvtanulás a neten? Természetesen!

Napjainkban egyre több házi feladathoz elkerülhetetlen a Google böngészése.

Debreceni Ady Endre Gimnázium

Fotó: Shutterstock

Valószínűleg minden 21. századi diák hallotta már a szülei szájából, hogy inkább tanuljon az internet bújása helyett. Manapság rengeteg olyan portállal is összefuthatunk, melyek túlmutatnak a tankönyvből való tanuláson.

Quizlet

A nyelvtanulás egyik legnehezebb része a több száz szó megjegyzése. A Quizlet segítségével szókártyákat kreálhatunk, majd tesztszerűen vagy játékosan bővíthetjük szókincsünket. Az oldal applikáció formájában is elérhető, ezért akár egy unalmas buszút közben is készülhetünk a következő szódolgozatra.

Wordhippo

Ez az oldal jól jöhet, ha változatos nyelvezettel, angolul szeretnénk írásba foglalni gondolatainkat. Szinonimákon és szavak ellentétein kívül akár rímeket is találhatunk, de tradicionális szótár funkcióval is rendelkezik.

Lingolia

A Lingolia csak néhány nyelven érhető el, viszont a nyelvtannal kapcsolatban nem csak magyaráz, hanem példákat és gyakorló feladatokat is biztosít. Mindezt egy helyen, így tökéletes lehet ismétlésre, de segíthet az önálló nyelvtanulásban is.

Ezek az oldalak mind azt bizonyítják, hogy ma már a saját szobánkból, ingyen is fejleszthetjük nyelvtudásunkat.

Sie Réka, Debreceni Ady Endre Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában