Természetközelben

2019.08.24. 12:22

Nomád tábor épül a magyar vándor emlékére

Kerkáskápolnára várják azokat, akik szívesen részt vennének önkéntesen egy nomád tábor építésében. A szálláshely Gecse Balázs Gergő emlékére készül, aki egy szekérrel és két ökörrel vándorolt Európában tavalyi haláláig.

Gecse Balázs Gergő a szekért húzó ökrét vezeti

Forrás: zaol.hu

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Gecse Balázs Gergő 18 évesen, saját kezűleg készített ekhós szekerével elindult, hogy felfedezze Magyarországot. Ételért, szállásért dolgozott, és az volt a célja, hogy mindenki mosolyogjon, aki találkozik vele. 2017-ben elhagyta Magyarország területét, Szlovénián és Olaszországon keresztül sétált el Franciaországba, ahol végül egy autós elgázolta az úton baktató fiatalembert. Halála után a barátai nemzetközi gyűjtést szerveztek, hogy Magyarországra szállíttathassák Balázs állatait és szekerét.

Gecse Balázs Gergő ökrös szekéren járta Magyarország és Európa útjait
Fotó: Horváth-Balogh Attila / zaol.hu

Tragikus halálának első évfordulóján pedig építkezni szeretnének – írja a V4NA hírügynökség.

„Bohoz méltó emlékhelyet szeretnének szülei létrehozni: olyan szálláshelyet utazóknak, ahol ember és állat nyugodt körülmények között készülhet útjának folytatására. Aki szeretne emlékezni rá és segíteni a kivitelezésben, az szeptember 13. és 16. között megteheti, így halálának évfordulójára készen állhat a pihenőhely. A munka: kerítés és karám építése, tereprendezés, esetleg a résztvevők ellátásával kapcsolatos teendők. Naponta 4-6 ember tudna dolgozni, ha szerszámod is akad, az még jobb. Étel, egyszerű szállás, tisztálkodási lehetőség biztosítva. Várjuk jelentkezéseteket” – olvasható a Facebookon.

" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Az akcióhoz szlovénok, olaszok és franciák is csatlakozni szeretnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában