Fotók: Megállapodás a koordinátorral

Akt.:
Fotók: Megállapodás a koordinátorral
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform fő koordinátorával, a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt-vel kedden. A megállapodás értelmében a nemzetközi szabványosítás területén tevékenykedő cég szakmai támogatást nyújt az egyetem oktatási, tudományos kutatási és fejlesztési tevékenységéhez.

Az egyetem agrárkara a tervek szerint a mezőgazdasági alapképzésekben, valamint az élelmiszerbiztonsági- és a minőségi mesterképzésen is bevezeti az élelmiszerek nyomonkövetési oktatását. A megállapodás alapján a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. szakmai ismereteket nyújt az oktatók részére, közreműködik a tananyagok összeállításában, s vállalja az egyetem hallgatói részére szakdolgozatok és diplomamunkák témavezetését.

me2Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara az elsők között csatlakozott a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platformhoz, melynek munkacsoportjai hús és hal, tej és tejtermék, bor és pálinka, valamint zöldség-gyümölcs ágazatokban dolgoztak ki globális szabványokon alapuló megoldásokat a hazai vállalkozások számára. Ekkor kerültünk kapcsolatba a platform fő koordinátorával, a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt-vel, melynek szabványrendszerét ma már a világ 120 országában alkalmazzák – idézte fel az előzményeket Komlósi István dékán az együttműködési megállapodás aláírásakor.

PtkI