Fotók: Kézművesfesztivált tartottak hétvégén a Kossuth téren

Akt.:
Fotók: Kézművesfesztivált tartottak hétvégén a Kossuth téren
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – 15 pavilonban mutatkoztak be a helyi népi kézműves szakmákat gyakorló mesterek és Zala megyei vendégeik, összesen 38-an.

A rendezvényen olyan népi kézműves portékákat lehetett megvásárolni, amelyek ma is használhatók. Az érdeklődők bepillanthattak az alkotás folyamatába is, a hímző-, szövő-, fazekas-, gyöngyös-, csipkés-, fémműves-, bőrös-, fafaragó-, nemezes-, szálas anyag fonó és mézeskalácsos műhelyekben.

ke-2

Fotó: Derencsényi István

Divat-, és logikai játék bemutatót, valamint versenyt is tartottak, de ki lehetett próbálni a „régimódi játszótér” máig népszerű szabadtéri játékait is. A gyerekek a 7 próbás Ifjú Mester címért küzdhettek mindkét napon. Közben a Főnix Néptáncegyüttes táncosainak műsorában gyönyörködhettek a látogatók.

HBN


Szentiváni szertartás a zeleméri templomromnál
Debrecen - Debreceni legendákat ismerhettek meg a „szellemes” városjáráshoz csatlakozók. A mélyükön kincseket rejtő Debrecen-széli kurgánok, a zeleméri rom múltjával összefonódó men­demondák (mely szerint egykor vár állott arra, mely úrnője inkább a halált választotta a megbecstelenítés helyett...