Illegális bevándorlás

2019.06.23. 07:31

Elhalasztotta a tömeges kitoloncolást Donald Trump

Az amerikai elnök helyi idő szerint szombaton bejelentette, hogy két héttel elhalasztja az illegális bevándorlók tömeges kitoloncolását.

A helyi sajtó szerint a bevándorlási hivatal arra készült, hogy vasárnap megkezdje a razziákat az Egyesült Államok tíz városában, és kézre kerítse azokat az engedély nélkül az országban tartózkodó személyeket, akik már megkapták a kiutasítási határozatot.

Donald Trump egy Twitter-üzenetben közölte, hogy a demokrata párti képviselők kérésére ad halasztást, hogy ez alatt a két hét alatt megegyezzenek a republikánusokkal a probléma valamilyen megoldásáról.

Ha nincs megállapodás, „megkezdődik a deportálás” – írta.

A sajtójelentések szerint az első lépcsőben mintegy kétezer családot érint az intézkedés New York, Miami, Houston, Los Angeles, San Francisco, Chicago, Atlanta, New Orleans, Baltimore, és Denver városban.

Trump hétfőn közölte, hogy a több millió illegális bevándorlót „olyan gyorsan teszik ki majd, amilyen gyorsan bejöttek”. Azt nem közölte, hogy hová küldik őket.

Az Egyesült Államokban a becslések szerint jelenleg mintegy 12 millió illegális bevándorló tartózkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában