Helyi közélet

2013.04.08. 13:43

A költészet napja - Weöres Sándor életműve a Debreceni Költészeti Fesztiválon

Debrecen, 2013. április 8., hétfő (MTI) - A száz éve született Weöres Sándor életműve áll a szerdán induló, zenével és tánccal tarkított XI. Debreceni Költészeti Fesztivál háromnapos programsorozatának középpontjában.

Debrecen, 2013. április 8., hétfő (MTI) - A száz éve született Weöres Sándor életműve áll a szerdán induló, zenével és tánccal tarkított XI. Debreceni Költészeti Fesztivál háromnapos programsorozatának középpontjában.

A költészet napja, április 11. Debrecenben azért is különleges, mert egybeesik a város napjával. A programok évről évre harmóniában vannak egymással - emelte ki Somogyi Béla alpolgármester a fesztivál hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.

Felhívta a figyelmet az idei Weöres-centenáriumra, ami keretbe foglalja a péntekig tartó költészeti fesztivál eseményeit. Idén a Csokonai Színház és a Méliusz Központ mellett a város több iskolája is bekapcsolódik a programba szavalóversenyekkel vagy előadásokkal.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója elmondta: a több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező, a kortárs műveket is felkaroló költészeti fesztivál tánccal, zenével és képzőművészettel gazdagodott az évek folyamán.

Szerda délelőtt a Kölcsey Központban óvodásoknak szóló zenés irodalmi műsorral emlékeznek Weöres Sándorra, csütörtökön az Apolló moziban a költő Psyché című verses regénye alapján készült filmet vetítik, majd beszélgetnek róla Cserhalmi György színművésszel. Péntek este Czeizel Endre genetikus tart előadást a Kölcsey Központban a költőgéniuszról, amelyet egy programzáró koncert követ.

Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Központ igazgatója elmondta, hogy könyvtárhálózatukban Debrecen-szerte rendeznek szavaló-előadásokat, versmondóversenyeket és Weöres Sándor életét bemutató programokat.

A háromnapos fesztivál része lesz még az Acoustic Gallery koncertje magyar költők megzenésített verseivel, valamint a Kalkulációk című kerekasztal-beszélgetés a Balla Zsófia-Báthori Csaba költőházaspárral.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában