Mozgókép

2020.01.31. 17:58

Az Élősködők az év filmje a londoni kritikusok szerint

A Londoni Filmkritikusok Köre az Élősködők című dél-koreai alkotást választotta az év filmjének – írta a The Hollywood Reporter.

Los Angeles, 2020. január 20. Bong Dzsun Ho dél-koreai forgatókönyvíró és rendezõ (b3), valamint az Élõsködõk címû film színészei a legjobb szereplõgárdának járó elismeréssel az amerikai film- és televíziós színészek céhe, a SAG (Screen Actors Guild) 26. díjkiosztó gáláján Los Angelesben 2020. január 19-én. MTI/EPA/David Swanson

Forrás: MTI/EPA

Fotó: David Swanson

A több mint 150 tagot számláló testület csütörtökön az Élősködőket forgató Bong Dzsun Ho dél-koreai rendezőnek adta a legjobb rendező díját.

A Házassági történet és a Szuvenír című film szintén két-két díjat kapott a kritikusoktól, akik csütörtökön osztották ki elismeréseiket Londonban.

A kritikusok körének filmdíjait idén 40. alkalommal adták át. A ceremóniát a londoni May Fair Hotelben rendezték meg, az est házigazdája Sally Phillips volt.

A Házassági történetért a film rendező-forgatókönyívrója, Noah Baumbach a legjobb forgatókönyv díját vehette át, és díjazott lett Laura Dern is, a válási dráma női mellékszereplője. A legjobb férfi epizódszereplő trófeáját Joe Pescinek ítélték oda Az ír című maffiadrámáért. A legjobb színésznő díját pedig a Judy Garlandot alakító Renee Zellweger kapta a Judy című filmért.

A Joker főszerepét játszó Joaquin Phoenix a Golden Globe és számos további elismerés mellett a londoni kritikusoktól is elnyerte a legjobb színész díját.

Az idegen nyelvű filmek kategóriájában a Portré a lángoló fiatal lányról című francia alkotás győzött.

Az év legjobb brit/ír filmese Mark Jenkin, a két BAFTA-díjra jelölt Bait rendezője lett.

A londoni kritikusok életműdíjjal jutalmazták Sally Pottert és Sandy Powellt.

Borítókép: Bong Dzsun Ho dél-koreai forgatókönyvíró és rendező (b3), valamint az Élősködők című film színészei a legjobb szereplőgárdának járó elismeréssel az amerikai film- és televíziós színészek céhe, a SAG (Screen Actors Guild) 26. díjkiosztó gáláján Los Angelesben 2020. január 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!