Fotók: Holló és Mészöly művei kalapács alatt

Akt.:
A Villás Galéria 57. festmény- és műtárgyaukciójának sajtótájékoztatója
A Villás Galéria 57. festmény- és műtárgyaukciójának sajtótájékoztatója - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Mészöly Géza Udvarrészlete díszítheti annak falát, aki ajánlatot tesz a Villás Galéria május 12-i árverésének legértékesebb tételére.

S ha a legalacsonyabb kikiáltási árú műtárgyra is szert tesz, lesz mivel koccintani az új kincsek örömére: egy pár ezüst vodkáspoharat kínál a debreceni aukciósház. A tulajdonos házaspár kedden, a Péterfia utcai helyszínen tájékoztatott a közelgő eseményről.

vg-1Fotó: Molnár Péter

Villás Jánosné Bagdi Ilonától tudjuk, összesen 198 tétel kerül kalapács alá több mint 24, 7 millió forint kikiáltási értékben. A 115 festmény és 83 műtárgy a 19. és 20. században alkotó neves magyar, illetve külföldi művészek keze munkáját dicséri. Többek között Balázs János, Mikola András, Molnár-C. Pál, Munkácsy Mihály, Mednyánszky László és Holló László művei is megvásárolhatók.

– Már a katalógus megjelenése előtt számos vételi megbízást kaptunk. Hosszú volt a tél aukció nélkül, sokan várják érdeklődéssel az új alkalmat. Reméljük, most is 80-85 százalékos értékesítési arányt könyvelhetünk el – mondta. Az 57. festmény- és műtárgyárverés kiállított tárgyai láthatók a galériában május 5-től az aukcióig minden nap (vasárnap kivételével) 9 és 18 óra között.

HABE


A tételekről bővebb információk itt.