Fotók és videók: Nagyszabású gálával zárt tanévet az Abigél

Akt.:
Abigél-gála a Csokonai Színházban
Abigél-gála a Csokonai Színházban - © Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – Több mint három órán át szórakoztatták vasárnap a hozzátartozókat az érdeklődőket, valamint a meghívott vendégeket az Abigél Többcélú Intézmény nyíregyházi és debreceni tánctagozatos diákjai és az Abigél Alapfokú Művészeti Iskola debreceni tagozatának balett és moderntáncos növendékei.

A Rólunk szól címmel megrendezett gálán a legkisebbek, az óvodások is megmutatták tudásukat, de sorra érkeztek a színpadra a gyerek, junior, serdülő, ifjúsági és felnőtt táncosok.

A fellépők között több nívódíjas, magyar- és nemzetközi bajnokságokon győztes versenyző is elbűvölte a közönséget, amely láthatott csoportokat, formációt, szóló és duó versenyszámokat.

ag-1

Fotó: Égerházi Péter

A debreceni táncpedagógusok Vollay Enikő, Szathmáry Marietta, Komiszár Zsuzsa, Vollay Andrea koreográfiáiban balett és akrobatikus elemek váltakoztak a show táncokban, míg a nyíregyháziak társas táncban is jeleskedtek, standard és latin műfajban, valamint keringőben. A debreceni és nyíregyházi tanulók mellett szerepeltek a műsorban az Abigél Többcélú Intézmény tarpai és kántorjánosi telephelyének növendékei is.

A debreceni versenyzők miután az elmúlt hónapokban több hazai versenyt is megnyertek és az országos bajnokságon is dobogós helyeket értek el, a következő hét végén a Europen elnevezésű nemzetközi versenyen is indulhatnak Balatonfüreden. Emellett két korosztály tagjai is részt vesznek az augusztus 20-ai virágkarneválon.

HBN