Fotók: Az orosz gasztronómia állócsillaga lehetett volna ez a gyorsétterem, ha valaha megnyitják

Akt.:
Fotók: Az orosz gasztronómia állócsillaga lehetett volna ez a gyorsétterem, ha valaha megnyitják
© Fotó: EnglishRussia
Oroszország – Az 1980-as évek végén, amikor a Szovjetuniót is megcsapta a virágzó amerikai gyorskajapiac szele, az ország megpróbált beindítani egy saját étteremhálózatot, ám ez végül sosem valósult meg. Egy-két üzlet azért felépült, ezek étlapjait nézhetjük most meg az EnglishRussia fotóinak jóvoltából.

ru1

141849_1_trinixy_ru

Két épület kívülről, viszonylag egységes arculattal

1

Egy szokványos menüsor: 1. borscs, 2. orosz hússaláta, 3. marha Stroganoff-módra, 4. kávé

2

Itt a második, hasonlóan kímélő, mint az előző: 1. orosz káposztaleves, 2. vitaminsaláta, 3. húsgombóc, 4. kvasz (szláv ital erjesztett gabonából)

3

Ez a legerősebb savlekötőt is megizzasztotta volna: 1. Okroshka-leves (kvaszból, esetleg kefírből plusz nyers zöldségből készül), 2. nyári saláta, 3. rántott csirkés burger, 4. Baikal (sötétbarna, alkoholmentes ital)

4

Nem vagy kimondottan éhes, de azért bekapnál valamit? Erre is lett volna megoldás: 1. Solyanka-leves (hagyományos, tömény édes-savanyú leves), 2. savanyúság, 3. húsos pite, 4. tea

5

A szószok felhozatala: mustár, ketchup, majonéz, torma, tejföl

Egy kicsit azért szomorú, hogy ezeket sosem lehetett megkóstolni.

Forrás: EnglishRussia


Ahol már nem készül több gépóriás – Lehangoló fotók egy elhagyatott ZIL-gyárról

A ZIL óriási autó-, teherautó-, hadigép- és nehézfelszerelés-gyártó üzem volt Moszkvában. A vállalat még mindig létezik, ezt a telepet viszont már egy jó ideje nem használják. Most valaki bejutott, és körbefotózta az egészet.További hírek a Nagyvilág kategóriából