futsal

2020.03.18. 13:29

Sok kérdést vet fel a halasztás

Quirikó Vivien szerint pár hét csúszásnál még be lehet fejezni a pontvadászatokat.

Fotó: Napló-archív

A kormányzati és szakági intézkedések következtében a Hajdúböszörményi Torna Egyletet szakosztályaiban is leállt az élet, a vészhelyzet visszavonásáig ott sem látogathatja senki a foglalkozásokat. Quirikó Vivien, a női NB I.-es futsalcsapat vezetőedzője elmondta, a kollégákkal felkészültek a szituációra, így volt rá forgatókönyvük.

– Ahogy kijött a rendelet az iskolák bezárásáról, mi felfüggesztettük az edzéseket, azóta semmilyen szakosztály semmilyen korosztályban nem tart edzést – avatta a részletekbe a Naplót a szakember. – Nagyon sajnáljuk a helyzetet, de szükségszerű, hisz a kormány rendeletével összhangban kell cselekedni. Szerintem ez a helyes döntés, az egészség védelme a legfontosabb. A kollégákkal már egyeztettünk: egyéni programot dolgoztunk ki a játékosoknak, amelyektől azt várjuk, hogy azokat elvégezve kondicionálisan szinten tudják magukat tartani. Nem tudjuk, mikor folytatódhat a bajnokság, de mindenkinek az az érdeke, hogy a sportolóink formában maradjanak, ezért szeretnénk, ha erre odafigyelnének – hangsúlyozta Quirikó Vivien.

A szakember úgy gondolja, néhány hét talán még nem fog annyira meglátszódni tanítványain, de véleménye szerint több hónapig el fog húzódni a halasztás, így azzal számol, hogy ha újra is indul a pontvadászat, szükség lesz egy minialapozásra. Hozzátette, ha csak néhány hetet csúszik a bajnokság, azt még be lehet fejezni, de amennyiben több hónap marad ki, akkor más alternatíva után kell nézni, ha győztest akarnak hirdetni, melynek egyik formája lehet: rájátszással lerövidíteni a bajnokságot.

– Ha az a határozat születik, hogy nincs tovább az idény, akkor el kell dönteni, mi legyen a helyezésekkel, egyáltalán figyelembe veszik-e a mostani szezont, vagy úgy tesznek, mintha le sem játszották volna. Sok itt a kérdés, nincsenek könnyű helyzetben a szövetségnél, hiszen itt csak rossz és kevésbé rossz döntések vannak. Magam is kíváncsian várom, mi lesz a kifutása a dolgoknak, természetesen abban bízom, be tudjuk fejezni a bajnokságot anélkül, hogy sérülne a versenyegyenlőség – nyilatkozta Quirikó Vivien.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában