Sport

2019.02.01. 16:18

Ennyi ország még sosem jelentkezett a Bocskaira

Debrecen - Jelen állás szerint huszonkilenc nemzet bokszolóit fogadja Debrecen a 63. Bocskai-emlékversenyen.

Debrecen - Jelen állás szerint huszonkilenc nemzet bokszolóit fogadja Debrecen a 63. Bocskai-emlékversenyen.

Rekordszámú, huszonkilenc ország jelezte részvételi szándékát a február 6-9. között rendezendő Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyre – derült ki a viadalt megelőző sajtótájékoztatón pénteken. Az idei, 63. alkalommal tető alá hozott bokszdzsemborira most is az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban kerül sor, ahol három világbajnok – Anasztaszija Beljakova, Csen Nien Csin és Sofiane Omiuha –, és két olimpiai érmes – Omiuha és Andrej Zamkovoj – is ott lesz a mezőnyben.

Büszkék rá

– Óriási dolognak tartja a város, amely számára mindig kiemelt volt a sport támogatása, hogy immáron hatvanharmadik alkalommal rendezhetjük meg a Bocskait, büszkék vagyunk rá – fogalmazott Barcsa Lajos alpolgármester. – A verseny évről évre Debrecen jó hírét röpíti el a világba, és üde színfoltja a Hajdúság pezsgő sportéletének. A boksz is fontos számunkra, a tervek szerint idén egy nagyobb összeget szánunk a debreceni ökölvívásra a büdzsénkből. Azt javaslom minden sportbarátnak, hogy látogasson ki a csarnokba a jövő héten, mert remek versenyre van kilátás ezúttal is! – fogalmazott a városv

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke elmondta, korábbi és jövőbeli olimpikonokat is vendégül láthatunk a következő héten.

Bajnokokat avatnának

– Rendkívül megtisztelő ennek a nagy tradíciókkal rendelkező versenynek a megszervezésében részt vállalni, és nagyon köszönjük a városnak a támogatást – jelentette ki „Madár”. – Idén minden eddiginél több országból jelezték részvételi szándékukat, tehát az A-kategóriás viadalon itt lesz a bokszélet krémje. Amikor eljövök a Bocskaira, mindig rengeteg ismerős arccal találkozom a lelátón, ugyanis van egy kemény mag, akiknek nagyon fontos ez a megmérettetés. A válogatott keret szinte mindegyik tagja kötelek közé lép, jó lenne két-három bajnokot is avatni a verseny végén, ahogyan ez történt is gyakran a korábbi esztendők során – emlékeztetett Erdei.

Dobrádi Zsolt sportszakmai menedzser hozzátette, hogy a hajdúhadházi ifjúsági Európa-bajnok ökölvívó, Bernáth Attila ezúttal 52 kilogrammban szerepel a felnőttek között. – Kijelenthető, hogy a cívisvárosi közönség előtt ő is esélyes a saját súlycsoportjában, ahogyan a debreceni Nagy Tímea is, aki tavaly meg is nyerte a Bocskait.

TN


[related-post post_id="4107581"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!